DIY verjaardagskalender die past bij interieur

Heb je moeite met het plannen van zaken of ben je gewoon op zoek naar een leuke verjaardagskalender? Schud dan de handen uit de mouw en print jouw eigen verjaardagskalenders uit. Met DIY verjaardagskalenders wordt er beroep gedaan op jouw creativiteit. Je print de kalender uit, gaat knippen en plakken en, voilá, je maakte de leukste verjaardagskalenders. Inspiratie voor deze kalenders kun je overal opdoen. Voor de maanden januari tot en met december is het dan voor jou elke dag feest dankzij een zelfgemaakte kalender waar je trots op kunt zijn.

Stem de kalender af op jouw interieur of juist niet

Er zijn verschillende redenen denkbaar om voor een bepaalde kalender te kiezen. Je wilt bijvoorbeeld dat jouw DIY verjaardagskalender bij jouw interieur past of hiermee dissoneert. Heb je bijvoorbeeld veel hout in jouw interieur dan kun je in jouw kalender bijvoorbeeld ook hout, in de vorm van bijvoorbeeld een tak, verwerken. Of heb je een strak, zakelijk interieur en wil je dit verfraaien met een mooie kalender aan de muur dan kun je een DIY verjaardagskalender maken die juist afsteekt tegen het interieur.

DIY verjaardagskalenders: ideaal voor een feestelijke noot in huis

DIY verjaardagskalenders lijken een beetje op bijvoorbeeld tekeningen of knutselwerk. Zoek op het internet via YouTube maar eens naar DIY verjaardagskalenders. Je zult merken dat mensen erg creatief zijn in het ontwerpen en vervaardigen van kalenders. Misschien dat je een saai en oubollig interieur hebt en dit graag op wilt leuken met een zelfgemaakte kalender? Dan kunnen de DIY verjaardagskalenders zeker voor een vrolijke en persoonlijke noot in huis zorgen. Omdat je de kalender zelf maakt, kun je jouw eigen smaak en idee uitwerken zodat je dagelijks tegen bijvoorbeeld een fleurige of zonnige kalender aankijkt.

Creëer en bewerk eigenhandig jouw eigen kalender

Het maken van een DIY-verjaardagskalender doet denken aan de knutsel- of handenarbeidslessen uit jouw jeugd. Er wordt namelijk bij het maken ervan beroep gedaan op jouw creatieve vermogens en inzichten. Het maken van de kalender is een zoektocht; je zoekt naar materialen maar ook voorbeelden om de kalender zo te krijgen dat deze voldoet aan jouw wensen en smaak. Door te kiezen voor een DIY verjaardagskalender, kies je niet voor een voorgekauwde kalender maar eentje die helemaal uit jouzelf komt. Ideaal als jij wilt dat jouw hand merkbaar aanwezig is in jouw verjaardagskalender.

Pas diverse technieken toe bij het maken van jouw kalender

Knippen, plakken, snijden, borduren; er zijn vele wijzen waarop je jouw eigen kalender kunt maken. Wil je een kalender met sierlijke letters dan kun je bijvoorbeeld handlettering toepassen of met Oost-Indische inkt werken. Verder kun je ook materialen zoals takken om de kalender aan te knopen of planken benutten om jouw kalender op te spijkeren. Hoe dan ook zijn er vele knutseltechnieken en materialen geschikt om jouw kalender mee of op te maken. Je hebt volledige vrijheid in jouw keuzes als je zelf een kalender in elkaar wilt zetten.

Vervangen de ouderwetse kalender van vorig jaar

Hangt bij jou thuis nog de WNF-kalender of de gemeentekalender aan de muur en wil je deze graag vervangen. Of heb je altijd gebruik gemaakt van eenvoudige papieren scheurkalenders maar wil je dit jaar een kalender die meer in het oog springt? Dan kun je jouw ouderwetse kalender, van vorig jaar, vervangen door een moderne kalender. Want het is een trend: het maken van jouw eigen DIY verjaardagskalenders. Zoek eventueel voorbeelden van DIY kalenders op het internet op bijvoorbeeld de site van Intertoys om ideeën op te doen voor jouw eigen kalender!