Een Lamp: Meer Dan Verlichting?

Het wordt alweer steeds vroeger donker. De zomer is voorbij en we gaan weer de donkere maanden tegemoet. Ben jij daar al klaar voor? Of zit je iedere avond met je gezicht in een soort bouwlamp? Verlichting is een belangrijk element voor de sfeer in je huis. Daarom wil ik je een beetje op weg helpen om de juiste keuze te maken.

Zoals gezegd zijn lampen niet alleen praktisch, ze dragen voor een groot deel bij aan de sfeer in je huis. Niet alleen de verlichting zelf, maar ook het uiterlijk van de lamp zelf. Kies je voor een moderne lamp of voor een industriële lamp? Is de lamp puur praktisch of moet hij er ook nog mooi uitzien? Wordt het een hanglamp, een vloerlamp of toch een tafellampje? Keuze in overvloed. Hier wat voorbeelden die je zou kunnen overwegen.

lampen

Wandlampen
Je ziet wandlampen vaak terugkomen boven nachtkastjes in slaapkamers. Ze zijn ideaal als je nog even wat wilt lezen op bed of gewoon als sfeerverlichting. Ik vind de stoere lampen van Urban Interiors hier erg geschikt voor. Deze vintage lampen zijn onder andere beschikbaar in het (beton)grijs, zink en zwart.

Vloerlampen en Tafel- & Bureaulampen
Wil je een lamp die vooral voor sfeer zorgt? Dan zijn vloer-, tafel- en bureaulampen erg geschikt. Ideaal om gezellige plekjes in je huis te creëren. Maak je eigen leeshoekje met een mooie vloerlamp of kijk lekker Netflix op je Ipad met een tafellamp als sfeerverlichter. Het merk Zuiver heeft een serie genaamd Highland met een Scandinavische uitstraling. Deze hebben een fris karakter. Met de Beton Grijs BePure Tafellamp creëer je weer een meer moderne look. Wil je echt iets unieks en aparts? Dan is de HK Living Bamboe Tafellamp misschien iets voor jou. Met haar houten lampenkap is het toch even iets anders dan de standaard taffellamp.

knipsel

Iets Unieks
Tegenwoordig zijn lampen verkrijgbaar in allerlei soorten en materialen, zoals van gerecycled karton.
Ga je voor iets bijzonders, dan dient het vooral als eyecatcher en minder als lamp. HK Living heeft een aantal geometrische lampen die erg mooi zijn. De hanglamp van het merk Edgy heeft ook iets unieks. Het is gemaakt uit plaatmetaal en heeft een leuk motief. Ideaal voor iemand die wat hips wil.

gigameubel

Lampen kun je dus op allerlei manieren gebruiken. Met een aantal concrete voorbeelden hoop ik dat je een beetje op weg bent geholpen. Maak er wat moois van de komende donkere maanden!