Een muur vol foto’s

Iedereen heeft wel zo een muur in huis waarvan je niet precies weet wat je ermee aan moet. Bijvoorbeeld omdat het zich half achter een deur bevindt of op de overloop. Een kast zou daar hopeloos in de weg staan. Je schildert of behangt dit stukje muur natuurlijk braaf mee, maar het is toch niet helemaal naar je zin. Laat deze muur dan sprankelen en decoreer het met je eigen foto’s.

Sprankelende kleuren

Kies bijvoorbeeld verschillende kleuren en stijlen lijstjes die niet per se bij elkaar passen, maar wel bij de foto die je erin doet en hang hier je muur mee vol. Van boven tot onder en van links naar rechts. Begin met een basis van je vijf mooiste foto’s en breid dit langzaam uit. De sprankelende kleuren van de lijstjes en je foto’s zullen deze muur doen opleven.

Verschillende formaten

Het is vooral leuk om ook met verschillende formaten foto’s te werken. Kies bijvoorbeeld voor een uitvergroting in het midden en werk daarom heen met verschillende kleinere formaten. Het is jouw fotomuur, laat je creativiteit erop los en hang het vol met dierbare herinneringen!

fotomuurBron

Tip

Geef de muur waarop je de foto’s gaat ophangen een donkere kleur verf of behang (deze het liefst zo effen mogelijk), zoals donkerblauw, indigo, mosgroen, bordeaux rood of bruin om zo het contrast met je foto’s te vergroten. Je lijstjes en foto’s zullen van de muur af te lijken springen.

Zwart-wit

Werk je graag met zwart-wit foto’s, dan is een donkere muur nog mooier om het spel van licht en donker op de foto’s naar voren te laten komen. Kies dan eens voor een donkergrijze, maar geen zwarte, muur en zilverkleurige lijstjes voor een futuristisch effect.

fotomuur2
Bron