Een schoonmaker nemen? Wij geven je tips!

We zijn weer beland in een nieuw jaar. Dat betekent dat iedereen weer volop goede voornemens heeft geformuleerd voor 2016. Grote kans dat “beter of meer schoonmaken” daar niet tussen staat. Dit terwijl dit wellicht wel hard nodig is. Neem dan een schoonmaker! Wij geven je tips!

Meer vrije tijd
Uit een onderzoek van Statista.com blijkt dat op nummer 6 van grootste stressfactoren het schoonmaken van je huis staat. Op nummer 1 staat uiteraard werk/studie als grootste oorzaak van stress. Wanneer je thuiskomt van je werk of studie wil je natuurlijk ontspannen en heb je geen zin in schoonmaakklusjes. Wil je immers een klusje (zoals de badkamer schoonmaken) goed uitvoeren ben je al snel enkele uurtjes zoet. Gelukkig staan er op internet genoeg tips over hoe je je huis eenvoudig schoont maakt. Maar het is en blijft voor vele mensen geen leuke hobby. Goed nieuws dus dat je het iemand anders voor je kunt laten doen. Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen in het leven!

schoonmaken

Kies een schoonmaker
Natuurlijk laat je wel iemand toe in je huis. Vertrouwen is daarom erg belangrijk wanneer je een schoonmaker uitkiest. Natuurlijk kun je die buurvrouw van enkele huizen verder vragen maar besef je wel dat je hiermee ook meer risico’s loopt. Sowieso is jullie band wellicht te sterk waardoor je je bezwaard voelt om kritisch te zijn op het schoonmaakwerk. Daarnaast voelt zij wellicht meer vrijheid om de hoofdprijs te vragen als uurloon omdat je moeilijk nee kunt zeggen tegen iemand die je goed kent. Daarbuiten is het risico bij één enkele schoonmaker dat je zonder schoonmaker zit als hij/zij op vakantie gaat of ziek is. Wellicht is het daarom verstandiger om het inhuren van een bedrijf te overwegen. Pas wel op dat je dan weer niet vastzit aan dure abonnementen. Bij een bedrijf als Book a Tiger heb je dit niet. Je kiest zeer eenvoudig wat je precies schoon wilt hebben en of het om een eenmalige schoonmaak of een regelmatige schoonmaak gaat. Je zit dan nergens ‘aan vast’.

schoonmaker

Heb ik een schoonmaker nodig?
Vraag je jezelf af of je wel een schoonmaker nodig hebt? Dan volgt hier een korte test:
1. Lijkt het altijd mistig buiten doordat je ramen simpelweg niet helder zijn?
2. Loop je zelf met je schoenen binnenhuis omdat je bang bent een ‘grijs/bruin’ resultaat onder je witte sportsokken te zien?
3. Koop je elk kwartaal een nieuw douchegordijn omdat hij onder de schimmel zit? 
4. Geeft je oven al een etensgeur bij het voorverwarmen? 
5. Gaat er overwegend veel visite weg zonder een bezoek naar het toilet te hebben gebracht (misschien een stille hint!)? 
Is het antwoord op meer dan 3 van de 5 vragen een JA dan heb je zeker een schoonmaker nodig. Heb je minder vaak JA geantwoord dan kan het wellicht nog interessant voor je zijn. Wij kunnen alleen maar zeggen: probeer het eens. Anno 2016 is het inhuren van een schoonmaker helemaal geen taboe meer.

schoon huis

Fotocredits: Lekker in het Leven