Een sfeervolle blokhut in je tuin

Een mooie houten blokhut of tuinhuis wordt steeds populairder in de Nederlandse achtertuinen. Ook niet gek, want het is super handig en ziet er ook nog eens hartstikke sfeervol uit. Maar wat is een blokhut nu eigenlijk en wat kun je ermee? Dat lees je hieronder.

Wat is een blokhut eigenlijk?

Denk je aan een blokhut, dan denk je waarschijnlijk direct aan Scandinavië of besneeuwde berggebieden in Midden-Europa. Dit is ook waar de blokhut van oudsher vandaan komt. Daarnaast is deze stijl nog veel te zien in de Amerikaanse huizenbouw. Dit komt doordat de Europese kolonisten bij aankomst in de Verenigde Staten blokhutten bouwden als tijdelijke huisvesting.

Een blokhut heeft een andere constructie dan een tuinhuis. Het mooie aan een blokhut is dat boomstammen of houten balken op elkaar worden gestapeld waarbij de hoeken in elkaar grijpen. Dit geeft een stevige constructie en ziet er erg leuk uit. Aan de buitenkanten zie je namelijk dat de zijkanten uitsteken. Een blokhut geeft eigenlijk een meer traditionele en robuuste uitstraling.

Een blokhut in je eigen tuin

De inrichting van een tuin is tegenwoordig voor veel mensen even belangrijk als de inrichting van hun woonkamer en keuken. Ieder jaar kun je je weer vergapen aan de nieuwste tuintrends en de mooiste accessoires. Voor 2017 staan de tuintrends in het teken van natuur en zoveel mogelijk groen. Een mooie houten blokhut is een perfecte natuurlijke eyecatcher voor in jouw tuin. Daarnaast kun je het uitstekend gebruiken voor diverse doeleinden.

Een praktische opbergruimte

Ten eerste is een blokhut super handig als extra opbergruimte. Heb je groene vingers en ben je het liefste de hele lente in de tuin bezig? Dan kun je een blokhut goed gebruiken als opbergruimte voor al jouw tuingereedschap. Veel mensen gebruiken het ook als fietsenstalling of opslag voor tuinmeubelen en kussens.

Een inspirerende werkplek

Heb je in jouw woning geen extra ruimte voor een werkplek of is het door jouw kinderen gewoon te druk in huis? Dan kun je een blokhut perfect inrichten als jouw eigen werkplek. Met een groot bureau en een heerlijke bank om je ook eens lekker terug te trekken en een goed boek te lezen. En geef toe, een plek waarbij je rustig kunt zitten met een uitzicht op je eigen tuin, is toch super motiverend?

Knus en warm buitenverblijf

Wat is er nu lekkerder dan in de lente en zomer te genieten van de zonnestralen in je eigen tuin? Gezellig barbecueën, lang tafelen en heerlijk tot rust komen. Met een blokhut kun je een gezellig buitenverblijf creëren naar je eigen wensen. Blokhutten zijn er tegenwoordig in zo veel verschillende soorten en maten, dat je altijd wel iets kunt vinden. En mocht je toch niets tegenkomen, dan kun je er altijd voor kiezen om een blokhut op maat te laten maken. Voor een buitenverblijf is een blokhut met overkapping een goede oplossing. Zo creëer je namelijk beschutting tegen regen en wind. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten in jouw eigen tuin.