Een verhuisverzekering afsluiten: waar moet je op letten?

Door de drukte van een verhuizing is het goed mogelijk dat er een verhuisstuk beschadigd raakt. Of misschien wel erger; ondanks je oplettendheid wordt er iets gestolen. Een verhuisverzekering afsluiten voor tijdens het verhuizen is hiervoor de oplossing. Maar wat voor verzekeringen zijn er allemaal? In dit blog vind je alles wat je moet weten over dit onderwerp.

De standaard verhuisverzekering

De standaard verhuisverzekering is interessant om af te sluiten als je verhuisbedrijf niet aangesloten is bij het Keurmerk van de Erkende Verhuizer en zonder garantiecertificaat je verhuizing uitvoert. Hierdoor is het belangrijk om van tevoren te checken wat voor verhuisbedrijf jouw verhuizing uitvoert. De standaard verhuisverzekering kun je los van een verhuisbedrijf afsluiten. Let hier wel bij op dat het eigen risico vaak hoger uitvalt bij deze verzekering. En ook zelf aangebrachte schade valt hier niet altijd onder, wat voor sommigen al een reden kan zijn om niet voor de standaard verhuisverzekering te kiezen.

De all risk verhuisverzekering

De naam zegt het al, deze verhuisverzekering dekt een heleboel. Diefstal, beschadiging aan je spullen en vermissing van spullen tijdens de verhuizing; dit hoort bij de inboedel en wordt dus ook verzekerd. Het wordt aangeraden voor deze verzekering te kiezen als het om een internationale verhuizing gaat. In veel gevallen zijn de kosten niet te verhalen op de verhuizer als je de grens overgaat en bij de all risk verzekering wordt dit wel aangeboden.

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Wil je een verhuisbedrijf inhuren zonder nog te moeten zoeken naar een passende verhuisverzekering? Kijk dan naar een verhuisbedrijf die het Garantiecertificaat Erkende Verhuizer heeft. Hierdoor is je inboedel voor een bedrag van 100.000 euro verzekerd. Daarbij ben je verzekerd binnen de Nederlandse grens én wordt ook door jezelf aangebrachte schade gedekt. Zo kom je dus altijd goed uit en ben je in de meeste gevallen geheel gedekt.

Naast deze informatie is het uiteraard altijd belangrijk om na te gaan wat het beste bij je past en wat er nodig is voor jouw type verhuizing. Veel succes!