De eetkamer stijlvol inrichten

Wanneer je ruim behuisd bent dan is er vaak een apart vertrek waar de maaltijden worden geserveerd. De eetkamer wordt uiteraard ingericht met een ruime eettafel waar het gezin comfortabel aan kan zitten. Daarnaast moet er natuurlijk voldoende ruimte zijn om te kunnen zitten en je te kunnen bewegen. De gastvrouw moet bovendien gemakkelijk in en uit kunnen lopen als er meerdere gangen worden geserveerd. Een eettafel moet gemaakt zijn van degelijk materiaal. Hij moet tegen een stootje kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Het is daarom raadzaam om een onderzeil te gebruiken of een eettafel te kopen die een geplastificeerde houtlaag heeft.

Hoe kun je de eetkamer verder stijlvol inrichten?
Je kunt de eetkamer natuurlijk geheel naar je eigen smaak inrichten. Veel mensen passen hierbij de stijl  toe die zij ook voor de rest van de woning hebben gekozen. Liggen er bij voorbeeld mooie vloerkleden in de woonkamer, dan kun je dit principe ook voor de eetkamer gebruiken door een mooi groot vloerkleed onder de eetkamerset te leggen. Ook aan de wanden moet natuurlijk aandacht worden besteed. Kies je voor een strakke inrichting met geschilderde muren of voor stijlvol behang. Houd je van kunst aan de muur of kies je liever voor moderne accessoires. Dit zijn allemaal keuzes die je natuurlijk zelf moet maken op het moment dat je een kamer als eetkamer gaat inrichten.

De luxe van een aparte eetkamer
Een aparte eetkamer is een grote luxe. Je kunt hier immers alles al in gereedheid brengen voor de maaltijd terwijl je bij voorbeeld gasten in de woonkamer ontvangt. Zij worden dan niet gehinderd door het feit dat de eettafel die in de woonkamer staat in gereedheid wordt gebracht voor de lunch of het diner. Op het moment dat de maaltijd wordt opgediend kan iedereen direct aanschuiven. Ook na afloop zit je niet tegen een gebruikte tafel aan te kijken. Je kunt het afruimen dus gerust uitstellen totdat het bezoek is vertrokken. Daarom richten veel mensen die een kamer op de begane grond oer hebben deze in als aparte eetkamer. Zo kun je de woonkamer gebruiken voor gezellig samenzijn, en ook als je daar niet zo heel veel ruimte hebt dan is een aparte eetkamer een uitkomst.