Emaille servies: terug van weggeweest!

Wellicht doet het je denken aan je grootmoeder maar we zien het weer steeds vaker terug: Emaille.

Emaille
Je houdt er van of niet maar wat is het eigenlijk? Emaille is een glaslaag aangebracht op metaal. Emaille is duurzaam en kan toegepast worden op verschillende soorten metaal zoals koper, goud, zilver en staal. Je ziet emaille vooral bij serviezen. Het is enorm sterk. Let er wel even op dat emaille servies niet in de magnetron kan door het metaal maar natuurlijk wel in de vaatwasser!

emaille-buiten-servies

Vintage
Doordat emaille vroeger al gebruikt werd kun je eenvoudig aan emaille servies komen op bijvoorbeeld rommelmarkten of tweedehands markten. Vaak is er, door de leeftijd, wel een stukje van af. Hierdoor kun je het servies alleen nog ter decoratie gebruiken (voor je eigen veiligheid!). Het is daarom verstandiger nieuw emaille servies aan te schaffen. Net zo authentiek maar dan wel veilig. Je kunt nieuw emaille servies bijvoorbeeld kopen bij HiP Metaal. Dit is een super leuke webshop met (je raadt het al) allerlei leuke producten van metaal. Van emaille servies tot aan verlichting. Daarnaast bieden ze ook te gekke producten aan van andere materialen zoals mooie poefen en stoere houten ladders.

emaille

Interieurtips
Buiten het functionele gebruik van emaille servies heeft het zeker ook een decoratieve kant. Presenteer je servies in een mooie vitrinekast of op een keukenplankje. De felgekleurde borden met print kun je ook ophangen of neerzetten tegen de muur. En de leuke waterkannen kun je natuurlijk ook gebruiken als vaas voor een felgekleurde bos bloemen. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

emaille borden

Fotocredits: HiP Metaal

2 gedachten over “Emaille servies: terug van weggeweest!”

  1. Wat een kleurrijk emaille… Ik ben er dringend naar op zoek. Kunnen jullie mij verder helpen waar ik dit kan kopen?
    Groetjes Janet

Reacties zijn gesloten.