Energie besparen in jouw woning

De kosten die een gezin maandelijks heeft, worden voor een groot deel bepaald door het verbruik van de energie. De energieprijzen zijn de laatste jaren sterk gestegen. Daarom heeft men bij de woningen veel voorzieningen getroffen. Deze voorzieningen moeten het verbruik van de energie terugdringen. Bij veel woningen zijn de muren, daken en vloeren geïsoleerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van dubbel glas. Dit dubbele glas levert een behoorlijke besparing op. Tegenwoordig maakt men zelfs al gebruik van drie- en viervoudig glas. Deze middelen leveren een behoorlijke maandelijkse besparing op. Om het verbruik van de elektriciteit terug te dringen, worden tegenwoordig veel zonnepanelen geplaatst. Het overschot aan energie wat opgewekt wordt, levert men terug aan het net. Het overschot aan energie dat u heeft, wordt verrekend met de jaarlijkse afrekening.

De leverancier

U kunt het meeste verdienen door de maandelijkse lasten zo laag mogelijk te houden. Er zijn nogal wat verschillen tussen de leveranciers. Het is daarom, indien mogelijk, verstandig om jaarlijks over te stappen naar een leverancier die goedkoper is. Gebruik daarvoor de energie vergelijker. U kunt het beste overstappen als u ziet dat uw huidige leverancier veel duurder is dan een ander. Ook een reden om over te stappen is wanneer u niet tevreden bent over de service van de huidige leverancier. Tegen dat het contract bij uw leverancier afloopt, zal u waarschijnlijk een verlengaanbod ontvangen. Dan is het verstandig om dat goed door te nemen en te vergelijken met andere leveranciers. U kunt in enkele gevallen tot wel €450,- per jaar goedkoper uit zijn. Dan is het de moeite waard om over te stappen. Stap wel op tijd over als u een verlengaanbod ontvangt. Vaak is er een bedenktijd van 14 dagen en een opzegtermijn van 30 dagen bij de huidige leverancier. Stap echter ook weer niet te snel over. Indien een andere leverancier slechts een paar tientjes per jaar goedkoper is en u tevreden bent bij de huidige, stap dan niet over. Het moet echt de moeite waard zijn.

U wordt vaak verleid met een welkomstbonus. Kijk hier niet te veel naar. U moet kijken wat de laagste tarieven zijn voor gas, elektriciteit en vastrecht. Dat zijn de belangrijke zaken als u mogelijk wilt overstappen. Voordat u overstapt moet u ook kijken hoe de service bij de eventueel nieuwe leverancier is. Daar kunt u achter komen door een paar keer te bellen met gerichte vragen. U kunt dan beoordelen hoe u wordt geholpen. Denk dus goed na voordat u overstapt en bekijk de energievergelijker.

Bron: Easyswitch.nl