Een fijne plek creëren voor je hond doe je zo

Een fijne plek creëren voor je hond doe je zo
De hond hoort natuurlijk helemaal bij het gezin. Dus als iedereen gezellig bij elkaar kruipt in de woonkamer, dan moet daar ook een plekje voor de hond zijn. Hoe maak je eigenlijk een fijne plek voor de hond? Wat heb je dan in ieder geval nodig? Aan de hand van een aantal tips kan je er zeker van zijn dat de hond zich altijd thuis voelt in de woonkamer en graag bij jullie kruipt wanneer de avond valt. Let daarom hierop.

Speelgoed

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat een hond zich natuurlijk op een andere manier vermaakt dan de mens. Het speelse zal er altijd een beetje in blijven zitten. Zorgen voor hondenspeelgoed waarmee het dier zich kan vermaken is dus in ieder geval een vereiste. Leg dit op het plekje waar de hond een eigen hoekje krijgt en het begin van de fijne plek is gemaakt. Denk vooral aan speeltjes waar de hond zelf mee kan spelen zonder hulp nodig te hebben van mensen. De keuze hierin is zeer ruim te noemen.

Een kussen

Naast spelen moet er ook tijd zijn om te rusten. Dat betekent dus dat er een plekje moet zijn waar de hond kan gaan liggen. Dit is het centrale punt in het hele verhaal. Een groot kussen, bij voorkeur een echt hondenkussen, is het meest geschikt. Er zijn kussens voor allerlei soorten honden. Het is wel belangrijk om de hond snel te leren dat deze plek zijn of haar plek is en dat dit dus ook de plek is waar de hond bij jullie mag kruipen. Zorg voor een lekker comfortabel kussen.

Snoepen

Een echt fijn plekje voor een hond creëer je door de hond de mogelijkheid te geven om er ook te eten. Dat gaat dan natuurlijk niet om het eten uit de bak, maar vooral om snoepen. Hondenkoekjes, botten en meer van dat soort lekkernijen gaan er immers altijd wel in bij de hond. Zorg ervoor dat de plek waar je de hond laat liggen ook geschikt is om lekker te snoepen. Dat laat het dier alleen maar nog meer thuis voelen.