Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires

Fleur je huis op met deze 7 woonaccessoires
Niets is leuker dan je woning een nieuwe uitstraling geven. Spontaan kun je behoefte krijgen om alles over een andere boeg te gooien of om in ieder geval enkele nieuwe details toe te voegen die het geheel weten op te fleuren. Er zijn veel dingen te bedenken die dit mogelijk maken en waardoor je je weer helemaal gelukkig en thuis voelt in je eigen vertrouwde woning. Lifestylewonen.nl biedt je een duidelijk overzicht van wat hierin allemaal in mogelijk is. Zo hoef je niet lang te zoeken en evenmin te twijfelen over hoe je dit precies moet aanpakken. De voorbeelden spreken voor zich en met enkele simpele, doch sprekende woonaccessoires kom je al een heel eind. We zullen er hier 7 opnoemen, zodat je gelijk aan de slag kunt.

1 Wandklokken

Een uitstekend idee voor vernieuwing aan de muur, is het plaatsen van een decoratieve wandklok. Wandklokken kun je in verschillende vormen en uitvoeringen vinden, zodat er altijd wel één exemplaar tussen zit die je zal aanspreken en die perfect past in het design van je woonkamer. De keuze voor wandklokken kan net het verschil maken en het is altijd handig om aan de muur te hebben, zodat je kunt aflezen wat de tijd is.

2 Spiegels

Een ander sprekende accessoire die je aan de muur kunt hangen, zijn spiegels. Hiermee kun je tevens de omvang van de woonkamer vergroten, doordat deze in de spiegel wordt gereflecteerd. Je kunt kiezen voor ronde spiegels of langwerpige spiegels die de gehele omvang van een muur kunnen omvatten, of misschien heb je liever een vierkante spiegel als je een meer modern en strakker interieur aan wilt houden.

3 Wanddecoraties

Naast wandklokken of spiegels zijn er nog tal van andere specifieke wanddecoraties waaruit je kunt kiezen. Elk zal een eigen aanvulling bieden op de uitstraling van je woonkamer. Denk hierbij aan planken, waardoor je spulletjes en planten langs de wand kunt plaatsen of schilderijen, wereldkaarten of tekstborden. Uiteraard kun je ook kiezen voor muurposters of plakplaatjes, waarmee je teksten of spreuken op de wand kunt plaatsen.

4 Textiel

Niets maakt een woonkamer knusser en huiselijker dan het gebruik van textiel. De keuze uit woondekens, kussens voor de bank of vloer, tapijten of decoratieve wandversiersels geven sfeer aan een woonkamer en maken het warm en leefbaar. Dit mag dan ook zeker in geen woning ontbreken. Het mooie is dat je hierin regelmatig kunt variëren.

5 Lampen

In een knusse woonkamer mogen lampen uiteraard niet ontbreken. Je kunt hier vaak heel snel een gewenste sfeer mee creëren en een eigen unieke draai aan het interieur mee geven.

6 Etagères

Om je fruit kwijt te kunnen of om speciale snuisterijtjes op kwijt te kunnen, kun je kiezen voor etagères. Deze zijn in diverse uitvoeringen te krijgen van praktisch tot romantisch en je kunt hier een ware blikvanger van maken.

7 Rotan

In elk interieur kun je wel rotan mandjes of accessoires plaatsen, die de uitstraling wat warmer en rustieker maken. Een verschil in textuur doet soms heel veel en kan net het verschil maken waarnaar je op zoek bent.