Foto op Hout: De trend voor aan de muur!

Een foto op canvas afdrukken is jarenlang erg populair geweest. Inmiddels is het stokje overgenomen door de nieuwe trend: Foto op hout!

Een foto laten afdrukken op hout geeft een warme uitstraling. Je kunt kiezen voor een prachtige zwart-wit foto of juist één met felle kleuren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor een foto op hout voor buiten in je tuin. Let er dan wel op dat in de meeste gevallen de foto wel moet worden afgedekt (met bijvoorbeeld een afdak) voor tegen de regen.

Verschillende houtsoorten
Het is mogelijk te kiezen uit verschillende houtsoorten zodat er altijd wel een houtsoort aansluit bij de wensen van jouw foto. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk je foto te laten drukken op vurenhout, larikshout, steigerhout en multiplex. Daarnaast kun je er voor kiezen om een whitewash behandeling toe te laten passen waardoor de foto meer naar voren komt en de nerven minder zichtbaar zijn.

Inspiratie
Om je alvast kennis te laten maken met het product en je wellicht op leuke ideeën te brengen, hieronder enkele prachtige voorbeelden*:

foto op hout afdrukken

foto op hout

foto hout

*In verband met portretrechten en auteursrechten kunnen we helaas maar een selectie laten zien. Fotocredits: Photogifts.nl

Zelf een foto op hout maken

Je ziet tegenwoordig ook veel mensen zelf een foto op hout over te drukken. Dit kan met Mod Podge, Gel Medium en een afdruk van je foto in spiegelbeeld. Natuurlijk erg leuk om te proberen. Echter zijn de resultaten niet te vergelijken met het professioneel laten afdrukken van je foto op hout. Mocht je budget het dus toelaten, dan adviseren wij zeker je foto te bestellen via een professionele website.

Wat vinden jullie van een foto op hout? Denk je dat het een tijdelijke trend is, of juist iets dat voor altijd zal blijven?