Snel jouw nieuwe huis ingericht

Wanneer je uit huis gaat omdat je gaat studeren of juist net klaar bent met studeren komt er veel op je af. Naast vaste lasten heb je misschien al wat uitzet gespaard, maar het gros zal je nog moeten aanschaffen. Daarnaast zijn er veel apparaten die steeds moeilijker te verkrijgen zijn door bijvoorbeeld een chip tekort.

Witgoed en apparaten

Naast het uitzoeken van leuke meubels of een lekker bed, wat behoorlijk in de paperassen loopt, heb je ook te maken met allerlei elektronische apparaten waarvan sommige voor de “fun” zijn maar soms ook noodzakelijk. Had je bijvoorbeeld al gedacht aan een koffiezet apparaat, televisie of combi magnetron? Het hoeft natuurlijk niet allemaal duur te zijn maar het komt bovenop alle kosten.

Ruimte in je maandbudget?

Wanneer je ruimte over houdt in je maandbudget kan je er voor kiezen om minder te investeren in nieuwe apparatuur bij aanschaf, maar te kiezen voor het leasen van apparatuur. Een wasmachine huren kost een paar tientjes per maand, maar zorgt er wel voor dat je zeker weet wat je kwijt bent. Ook andere aanschafkosten kan je minimaliseren. Vraag bij je familie na of iemand nog een oude eiken kast heeft die je kan pimpen. Of kies voor een pallet tafel. Creatief omgaan met uitgaven voor je inrichting betekent natuurlijk ook meer geld voor leuke dingen!

Hoe kiest u de juiste rollator of rolstoel?

Hart van Nederland berichtte begin september nog over scootmobieltraining bij het spoor om paniek bij ouderen te voorkomen. Dat is niet vreemd want dit jaar alleen al zijn er vijftien ouderen met rollator of scootmobiel van het spoor gered omdat ze moeite hadden met de spoorwegovergang. Welke rollator of roelstoel u kiest is dus bepalend voor uw eigen veiligheid, en die van anderen. Daarom geven we in dit artikel uitleg over verschillende soorten en maten rollators en rolstoelen.

Een rollator voor binnen of buiten

Welke rollator het beste bij u past ligt vooral aan het soort gebruik. De eerste vraag die u zichzelf moet stellen is of u de rollator voor binnen of buiten gebruikt. Een binnenrollator is een stuk smaller en wendbaarder waardoor deze gemakkelijk door deurposten past. Ook heeft een rollator voor binnen in de meeste gevallen een dienblad zodat u gemakkelijk spullen van bijvoorbeeld de slaapkamer naar de woonkamer kunt verplaatsen. Heeft u ook buiten een rollator nodig dan is ook die keuze reuze. Een buitenrollator is robuuster en heeft grotere wielen waardoor hij meer gemaakt is voor oneffen ondergronden.

Bedenk welke opties belangrijk zijn

Een goedkope rollator heeft u al vanaf €59,95, gaat u voor meer opties dan betaalt u doorgaans ook meer. Denk bijvoorbeeld aan het materiaalsoort, gewicht, het wegwerken van de kabels of het materiaal van de banden. Ook een medische rollator voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson is erg prijzig. Hoewel de prijs redelijk hoog is zorgen deze mobiele apparaten wel voor de nodige stabiliteit en kunnen mensen met Parkinson alsnog veilig de straat op.

Verschillende type rolstoelen

Bent u (tijdelijk) niet meer in staat om te lopen en heeft u een rolstoel nodig, dan zijn ook hier verschillende opties mogelijk. Net als rollators zijn rolstoelen in grofweg twee typen onder te verdelen: de opvouwbare rolstoel en de lichtgewicht rolstoel. U raadt wellicht al dat een opvouwbare rolstoel gemakkelijk is voor transport. Let bij aanschaf goed op of de verschillende onderdelen zoals wielen en rugleuning demontabel zijn. Dat maakt een rolstoel nog compacter.

Zoals u ziet zijn er veel opties mogelijk. De techniek heeft de laatste jaren niet stilgestaan en dat maakt het mogelijk dat veel minder valide mensen toch goed ter been kunnen zijn. Laat u vooraf goed informeren in een winkel of bekijk bij een internetaanbieder wat de mogelijkheden zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een jacuzzi?

Het water van Jacuzzi ® slaat als een warme deken om je heen zodra je ermee in aanraking komt. Het voelt als een droom wanneer je deze binnen een paar stappen kunt betreden. Staat de spa al in jouw huis of tuin? Als dit nog niet het geval is, weet dan waar je op moet letten voordat je tot aankoop overgaat. Dat droombad mag je niet mislopen!

Aantal personen

Nog steeds aan het lezen? Mooi, dan heb je waarschijnlijk nog geen Jacuzzi ®. Wel plannen om de droom uit te laten komen? Mooi, dan kun je nu gaan nadenken over het volgende: voor hoeveel mensen wil je dit realiseren? Het is belangrijk voor de vervolgprocedure, want als je dit weet kun je een heel aantal spabaden wegstrepen.

Zit- en ligposities

Er zijn spa’s waarin je alleen kunt liggen, en er zijn spa’s waarin je alleen kunt zitten. Maar… het kan ook allebei! Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Ook hierover kun je vooraf een afweging maken. Precies weten wat je wilt heeft als voordeel dat je straks sneller de knoop door kunt hakken.

Binnen of buiten?

In principe kan de spa gebruikt worden tijdens alle seizoenen. Het is daarom relevant om te bepalen of je deze binnen of buiten neer zal gaan zetten.  Enkele voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen binnenshuis

 • Je hoeft de kou niet te trotseren
 • Volop privacy

Nadelen binnenshuis

 • Lastig binnen te plaatsen (moet waarschijnlijk door het dak)
 • Kost meer moeite. Zo moet er gezorgd worden voor een zeer stevige ondergrond.

Voordelen buitenshuis

 • Gezondheid: therapeutisch effect is groot wanneer de temperatuur buiten hoger is dan de temperatuur van het water.
 • Makkelijker neer te zetten.

Nadelen buitenshuis

 • Minder privacy (een overkapping kan dit deels oplossen)
 • Juist wel de kou trotseren (een tip: plaats de spa zo dicht mogelijk bij je huis, dan hoeft het maar een klein stukje.)

En verder…?
Nog een aantal aanvullingen: let op de hoeveelheid onderhoud en het energieverbruik van de Jacuzzi ®. Let er verder goed op waar h2de spa koopt. Wil je het hele jaar door de spa gebruiken als moment van ontspanning, samen met familie? Alleen met een kwalitatieve Jacuzzi ® kun je thuiskomen!   

Verhuizen? Maak het jezelf gemakkelijk en schakel een verhuisbedrijf in!

verhuizen

Verhuizen is vaak nog een hele klus die je zeker niet moet onderschatten. Voorkom stress en een hoop zorgen door een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Zo kun je sneller genieten van je nieuwe woning!

Verhuizen of verbouwen?
Weet je eigenlijk wel zeker dat je wilt verhuizen. Is een verbouwing geen betere oplossing? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Zoals je wellicht wel bij je favoriete woonprogramma op TV hebt gezien kun je eenvoudig een verhuizen of verbouwen test doen op VTwonen. Handig om dit samen met je partner te doen maar wel los van elkaar. Wellicht komt er toch een andere uitkomst uit. In dat geval zul je de voordelen en nadelen van een verbouwing of eventuele verhuizing naast elkaar moeten zetten.

Voordat het verhuizen kan beginnen
Vaak gaat er best wel een tijdje vooraf voordat je daadwerkelijk verhuisd. Het is belangrijk om zoveel mogelijk op te ruimen. Dit scheelt je natuurlijk een hoop gesjouw op de verhuisdag zelf. Daarnaast is een verhuizing het ideale moment om eens kritisch door je spullen heen te gaan. Ben je er niet zo’n ster in om spullen weg te doen dan zijn deze tips wellicht wel handig.

Een goed verhuisbedrijf
Het is belangrijk om een goed verhuisbedrijf te vinden dat bij jullie wensen past. De ene verhuizing is de andere namelijk niet. Je kunt natuurlijk gaan voor een spotgoedkoop verhuisbedrijf maar belangrijker is dat zij goede zorg dragen voor jouw spullen. Kies bijvoorbeeld voor een familiebedrijf als Verhuisbedrijf Draagkracht. Zij gebruiken ook professioneel verhuismateriaal om beschadigingen te voorkomen.

Midden in het centrum van Amsterdam
Ga je midden in een druk centrum wonen van bijvoorbeeld Amsterdam dan is een ervaren verhuisbedrijf zeker een pré. Zij weten alles van de binnenstad en weten precies hoe zij toch met een verhuiswagen kunnen komen in de nauwe straatjes. Verhuisbedrijf Draagkracht is hierin gespecialiseerd. Ook handig is dat zij verhuisliften inzetten. Zo hoef je niet met al je spullen de trappen op als je een mooie bovenwoning hebt. Helemaal handig is dat je bij het huren van een verhuislift ook meteen professionele assistentie krijgt. Zo sta je zelf niet te tobben.

Een ode aan de betontafel

Zoals ik al eerder aan gaf in het artikel over de industriële kasten zou ik ook nog een post wijden aan betontafels. Je ziet ze nog niet erg vaak, doodzonde vind ik, want eigenlijk zou iedereen een betontafel in huis moeten hebben.

Betontafels
Betontafels zijn stoerder dan stoer. Ik weet zeker dat je het niet eens hoeft te overleggen met een man waarmee je samenwoont als je een betontafel wilt aanschaffen want ook zij vinden deze prachtig. Beton klinkt heel zwaar maar wanneer je een betontafel koopt bij Beton-tafels.com krijg je een tafelblad die niet van massief beton is maar juist een speciaal ontwikkelde constructie van staal, mdf en beton. Hierdoor kun je nog eenvoudig je tafel van plek verplaatsen. Hun tafels zijn daarnaast gemaakt uit een watervaste kunsthars gebonden betonmortel waardoor ze het grove stoere uiterlijk krijgen wat je zo graag wilt. Hij is daarnaast ook nog eens eenvoudig schoon te houden doordat hij voorzien is van een coating en impregneerlaag.

betontafels

Elk type frame
Het stoere betonnen blad van een betontafel trekt uiteraard alle aandacht naar zich toe. Door de lichte kleur van het blad komt echter ook het stalen frame beter tot zijn recht. Het leuke is dat je zelf kunt kiezen voor een frame. Wil je liever een strakke U vorm of wil je juist iets aparts zoals het frame hierboven? Keuze genoeg!

betontafel

Salontafels
Buiten de betontafels in eettafel-formaat zijn ze ook verkrijgbaar in een salontafel-formaat. Zo kun je dus heel eenvoudig eenheid creëren in je interieur. Kies je voor een betontafel dan kun je juist warmere kleuren toepassen in je interieur. Het stoere karakter blijft dan toch behouden. Heb je dus een mooie groene muur dan kan dat prima. Let op dat je geen overload aan beton gaat toepassen. Een betontafel voor een betonlook muur zal too much zijn. Doseren is hierbij het sleutelwoord!

betontafel

Een frisse wind in je oude huis brengen

Wanneer je een lange tijd in hetzelfde huis woont gaan de ergernissen er langzaam insluipen. Die prachtige bank die je hebt gekocht toen je er net woonde ziet er opeens maar saai uit. De biervlekken van oud en nieuw 2012 zijn nog goed zichtbaar. En ook de verjaardag van je dochter heeft zijn sporen achtergelaten op de muren. Ondanks dat ben je wel nog steeds enorm content met de woonplaats, want het is er lekker rustig en toch is er genoeg te doen. Wat wil je nog meer? Een huis dat meer naar jouw wensen is ingericht. Dus dan ga je verbouwen, en dat ga je zelf doen. Maar wat heb je daar nu voor nodig?

Gereedschap

Allereerst heb je daar middelen voor nodig die je kan gebruiken bij het assembleren en creëren van nieuwe compartimenten van je woning. We hebben het hier over gereedschap. Als je op dit moment niet voorzien bent van genoeg gereedschap raad ik je aan om een gevulde gereedschapswagen te kopen. Dan heb je namelijk meteen iets om je gereedschap in te vervoeren. Daarnaast ben je er ook zeker van dat het middel geen beperkingen aan het doel zal vormen. Dat is namelijk absoluut niet de bedoeling, en moet dan ook voorkomen zien te worden. Je wil niet dat je huis binnen een jaar van ellende uit elkaar valt.

Materiaal

Daarnaast heb je ook materiaal nodig om je huis te kunnen verbouwen. Het ligt er natuurlijk aan wat je precies wil gaan doen. Maar stel dat je je bank mooier wil maken, heb je stoffen nodig die je op de bank kan assembleren. Het is belangrijk dat je dit met het juiste stiksel doet, zodat het niet loslaat als je erop gaat zitten voor de eerste keer.

De woningontruimer doet meer dan verhuizen

tienerkamer

Woningontruiming in Nederland is natuurlijk een bekend fenomeen. De mensen die ooit een keer hebben verhuisd weten inmiddels dat een woningontruimer erg handig kan zijn bij het verhuizen. Hij vervoert al jouw zware spullen naar je nieuwe huis. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat een woningontruimer veel meer voor je kan beteken dan alleen wat zware spullen voor je tillen. In het verdere verloop van het artikel zal ik je vertellen wat een woningontruimer nog meer voor jouw kan betekenen.

De woningontruimer is ook een handige klusser!

Na het verhuizen van alle spullen van de ene naar het andere huis, zijn er natuurlijk ontzettend veel dingen die gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld het monteren van kasten. Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen handig persoon bent. Gelukkig kan de woningontruimer jou veel moeite en tijd besparen door de kasten voor jou te monteren. Uiteraard zijn er veel meer klusjes die een woningontruimer voor je kan klaren. Denk bijvoorbeeld aan schilder werkzaamheden, laminaat of vloerbedekking leggen en zelfs tuinwerkzaamheden.

Woningontruimer helpt ook de verhuurders van panden en huizen

Een woningontruimer helpt niet alleen consumenten maar ook verhuurders van huizen en bedrijfspanden. Een verhuurder moet natuurlijk zijn pand zo snel mogelijk verhuur-klaar maken. Als de verhuurder dit niet doet dan loopt hij natuurlijk veel geld mis. Vaak heeft de verhuurder niet de tijd of mogelijkheden om een pand zo snel mogelijk verhuur klaar te maken. Sommige panden zijn namelijk dusdanig vies achtergelaten door de oude huurder, dat het een hele klus is om het pand weer schoon te krijgen. Gelukkig kan de woningontruimer ook deze klus zonder veel moeite snel en efficiënt klaren. Er kan dus gezegd worden dat de woningontruimer echt van alle markten thuis is!

De behangtrends voor 2017

Niets is zo prettig als een sfeervol interieur. Het aanbrengen van nieuw behang kan zorgen voor een ware sfeermetamorfose. De laatste jaren was de ‘’kleur’’ wit helemaal in. Gelukkig wordt het in 2017 opnieuw tijd voor meer kleur in ons huis. Ook marmer en koper zullen een plaats op de achtergrond innemen. Met behang kunnen we gemakkelijk warme tinten aanbrengen. De volgende kleuren en patronen worden helemaal hot.

Denim drift
De kleur demin drift heeft een zachte, blauwgrijze tint. De kleur is verkozen tot kleur van het jaar 2017 en gaat veel terugkomen in meubels, accessoires, verf en behang. De kleur heeft de eer te danken aan zijn veelzijdigheid en tijdloze uitstraling.

Natuurpatronen
Ook natuurelementen zullen veel aanwezig zijn in het behang en interieur. In de behangwereld komt vooral behang met een houtstructuur continue terug. Dit behang beschikt opnieuw over een warme tint en bied daarbij een welkome afwisseling binnen het totaalbeeld van uw interieur. Naast hout zien we bladeren en bladerskeletten terugkomen in tapijt, behang en meubels.

Jaren 50
Elk jaar opnieuw zien we kleuren en patronen uit de retro-tijd terugkeren in het behang. De voorspelling voor 2017 is het terugkeren van jaren vijftig accenten. Deze accenten zijn onder andere te herkennen als bloemen, cirkels en andere ouderwetse patronen.  Betreffend behang zal niet in elke woning goed tot zijn recht komen. Tevens blijft het riskant voor dit behang te kiezen omdat het behang vaak voor langer dan enkele jaren wordt aangebracht.

Gezichtsbedrog
Veel behangsoorten gaan zorgen voor een bepaalde vorm van gezichtsbedrog. Zo geeft bepaald behang de indruk dat uw muur is verweerd of gepolijst. Een standaard gipswand wordt zodoende in een handomdraai veranderd tot een muur met bijzondere structuur. De verschillende behangsoorten doen zich zelfs voor als ruig beton of berkenbast! Voor mensen met een industrieel interieur is het behang helemaal geschikt!

Gek op antieke en vintage items!

Het is weer zover! We hebben weer een super leuk adresje gevonden voor antiek en vintage items voor jouw interieur. We kunnen niet wachten je kennis te laten maken met: WERELDSPUL

lampen

Wereldspul
WERELDSPUL is een webshop waar ze vintage meubels een tweede leven hebben gegeven. Sommige items worden gerestaureerd, andere niet omdat deze ‘mooi’ oud zijn geworden. Natuurlijk wordt alles wel gemaakt. Een lamp zal dus zeker werken en ook de kast kan open en dicht. Het assortiment is vrij breed: van kasten tot lampen en zelfs banken en accessoires. Kortom, snuffel er eens rustig rond! Ook hebben ze een loods in Amsterdam. Mocht je dus eens in de buurt zijn, ga daar dan eens zeker een keertje langs. Let wel op: je moet even een afspraak maken van te voren.

kasten

Onze favorieten:
Wij laten je graag onze favorieten van de webshop van dit moment zien:

TROLLEY 1615

Trolleys zijn helemaal de trend in 2016. Je kunt er allerlei decoratieve items op plaatsen. Deze ziekenhuis trolley komt uit circa 1970 en is gemaakt van ijzer en glas. Prijs: €225,-
trolley

APOTHEKERSKAST 1607
Zoals we al vaker verteld hebben mag alles weer gezien worden in je interieur. Open kasten zijn helemaal in. Wat dacht je van deze apothekerskast? Een echte eye-catcher in jouw woning! Geproduceerd in Hongarije en komt uit de jaren ’70! Prijs: €595,-
Apothekerkast

MEDICIJNKASTJE 1646
Dit medicijnkastje past perfect bij de apothekerskast hierboven. Ook uit de jaren ’70 en geproduceerd in Hongarije. Hij is gemaakt van staal en glas. Dit glas wordt door een rubber strip in het staal geklemd. de 2 glazen leggers zijn verstelbaar. Super gaaf in je woonkamer of voor een industriële/vintage badkamer. Prijs: €245,-

medicijnkastje

APOTHEKERSKAST 1666
Deze apothekerskast is weer heel anders. Hij is gemaakt van hout. Hij komt ook uit Hongarije maar is al geproduceerd in de jaren ’40. 2 glazen planken zorgen ervoor dat je mooie items kunt showen. De onderste deurtjes en lade zijn dicht waardoor je de kast ook functioneel goed kunt gebruiken. Prijs: €475,-

houten apothekerskast

APOTHEKERSKAST 1685
Deze apothekerskast heeft juist veel ruimte voor het showen van je items. Gemaakt in Polen in de jaren ’70. Strak door het staal en glas maar ook elegant door de ronde hoeken. Prijs: €595,-

apothekerskast polen

Fotocredits: WERELDSPUL

Sloophout? Waarom beter niet?

Het is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt voor je nieuwe meubels: sloophout. Toch heeft sloophout verrassende mogelijkheden en kan het je meubels precies dat beetje extra geven waar je naar op zoek bent.

Hout!
Van oudsher wordt hout op allerlei manieren door mensen gebruikt. Het materiaal laat zich uitstekend vormen en bewerken, ideaal voor het bouwen van huizen of het vervaardigen van meubels en andere handige gebruiksvoorwerpen. Zelfs de restjes of takken en twijgen waar niets van te maken viel konden gebruikt worden als brandstof voor bereiden van voedsel, verwarming en verlichting. In de loop van de geschiedenis is er niet veel veranderd, want dit geldt nog steeds allemaal.

Een tweede gebruik
Het is natuurlijk jammer als je dit veelzijdige materiaal zomaar zou verkwisten. Hout dat al eens in de woningbouw is gebruikt, is nog prima op een andere manier toe te passen. Zo kun je er bijvoorbeeld heel goed bijzondere meubels van maken. Het grote voordeel van dit soort tweedehandshout, ook wel sloophout genoemd, is dat het goed is gedroogd en dus niet meer ‘werkt’. Het materiaal heeft zijn ideale hardheid gekregen en staat garant voor sterke en robuuste meubels. Het idee, dat dit sloophout al een eigen historie achter de rug heeft is een bijzonder krachtig en aansprekend gegeven.

Verwerking
Het sloophout kan uitstekend worden verwerkt tot prachtige meubels met een heel eigen en krachtige uitstraling. Sommigen vinden het prettig om de historie van het materiaal te kunnen aflezen, zodat verfresten uit een vorig leven nog te zien zijn. Anderen willen wel de kracht van het sloophout ervaren, maar het precies in de juiste, bij de persoon passende, kleuren. Alles is mogelijk! Op zoek naar een financieel argument? Aan sloophout zit meestal wel een prettiger prijskaartje!

Je eigen meubelontwerp

Je bent tevreden van de winkel teruggekomen met dozen vol nieuwe apparatuur. Voortaan kijk je in stijl televisie en komt de muziek in optimale kwaliteit op je af. Maar als je de nieuwe televisie op het televisiekastje plaatst merk je op, dat het niet lekker past. Het kastje, lang geleden aangeschaft, is gemaakt om beeldbuis-televisies op te zetten. Het is nu gewoon te diep, te groot. Dat vraagt om een oplossing.

Op pad
Aan meubelwinkels is er geen gebrek, dus goed gemutst en vol vertrouwen stap je op de woningboulevard de een na de andere winkel binnen. Maar helaas. Hoewel je in je hoofd helemaal duidelijk hebt hoe je nieuwe kastje eruit zou moeten zien, blijkt de realiteit anders. Je droomkastje is nergens te vinden. Alles wat je ziet heeft ofwel de ouderwetse diepte ofwel kleur, vorm en materiaal staan je niet aan.

Waarom niet zelf?
Als je een beetje handig bent is de oplossing niet zo moeilijk. Je hebt precies voor ogen hoe het nieuwe kastje moet worden. Je gaat gewoon zelf aan de slag! Allereerst teken je het kastje uit, liefst op schaal en in 3D. Teken met potlood, zodat je onhandige lijntje gemakkelijk kunt weghalen.

Materiaal
Nu je de tekening hebt kun je kijken wat je allemaal nodig hebt om je droom te verwezenlijken. Latjes en balkjes moet je zelf op lengte zagen, maar meubelplaten worden in de bouwmarkt machinaal netjes voor je op maat gezaagd. Thuisgekomen pas de onderdelen in en bij elkaar. Merkt je dat je niet iets minder handig bent dan je eerst had gedacht? Gelukkig zijn er genoeg timmerlieden die gespecialiseerd zijn in het meubelwerk die een helpende hand kunnen toesteken. Uiteindelijk heb je een uniek meubelstuk in huis, volledig naar eigen ontwerp!

Verfkleuren kiezen: let op de ondertoon

verf

Niet iedereen let erop maar ondertonen in kleuren zijn heel belangrijk. Neem de kleur blauw. Die kan een rode ondertoon hebben, dus ietsje meer naar paars neigen, of een groene ondertoon hebben en dus wat meer naar groen-blauw of turkoois neigen.

Harmonie

Als je de ondertonen in kleuren kunt onderscheiden helpt dat bij het inrichten en decoreren van je huis. Een warme blauw (paarsachtig) en een koele blauw (groenig) zullen meestal niet mooi met elkaar combineren, terwijl een lichte en een donkere blauwtint met dezelfde ondertoon juist harmoniëren.

Hoe pak je dit aan?

Neem een onderdeel in je interieur dat je bevalt en dat ook zal blijven, bijvoorbeeld de gordijnen. Stel dat deze beige van kleur zijn. Kijk dan eens goed of het beige naar roze, naar grijzig of naar gelig neigt. Als je de ondertoon eenmaal ziet kun je met een gerust hart bijvoorbeeld sierkussens kopen in de kleur van die ondertoon.

Dus als je gordijnen beige zijn met een gele ondertoon dan koop je liever geen grijs of roze daarbij maar geel. Bij een grijzig beige gordijn staat dat geel juist helemaal niet mooi, het wordt er een beetje smoezelig van.

Ongewenste ondertoon niet accentueren

Als je een bruine vloer hebt die je te rood vind qua ondertoon dan moet je die ondertoon niet accentueren met een groen kleed. Rood en groen zijn complementair en versterken elkaar. Kies liever voor een volstrekt neutrale kleur, zoals wit, grijs of zwart.

Grijstinten hebben ook een ondertoon

Grijs kan voor groen worden aangezien als er een drupje groen of geel aan de verf is toegevoegd. Het kan paars lijken door een drupje rood en blauw. Als je niet zeker weet naar welke kleur een grijs neigt, houdt hem dan naast een grijs waarvan je weet dat deze echt alleen wit en zwart bevat.

De echte vensterbank

De vensterbank wordt in Nederland vooral gebruikt om leuke beeldjes, mooie orchideeën en soms fotolijstjes in te plaatsen. Het is vaak ook niet meer dan een 10 tot 20 centimeter breed. Toch is de naam vensterbank een beetje vreemd, aangezien je er doorgaans niet in kunt zitten. En dat is nu juist zo gezellig. Maak daarom eens een echte vensterbank voor het raam.

Window seat
In het Engels wordt deze zitplaats een window seat genoemd, een raam zit dus als je het letterlijk vertaald. Deze zitplaats bestaat meestal uit een zeer brede vensterbank, waarbij je dus echt ín het raamkozijn kunt zitten. Gezellig om te versieren met kussens of zachte muurbekleding om uren naar buiten te kunnen kijken. Ook zie je veel dat er een bankje op raamkozijn hoogte tegen het raam wordt geplaatst, met hetzelfde effect.

Maak het zelf
Een bankje voor het venster is niet alleen heel gezellig, het geeft ook inspiratie om zo nu en dan naar buiten te kunnen kijken. Bovendien kan het een manier zijn om spulletjes mooi op te bergen. Een vensterbankje is vooral ideaal op slaapkamers, maar als je vrije ruimte over hebt in de woonkamer kan het natuurlijk ook. De hoogte van het bankje is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het raam. Wanneer het raam wat hoger zit, kun je onder het bankje een ladekastje of boekenplanken maken. Zo integreer je twee meubelstukken in één. Zorg wel dat het een stevig geheel is. Heb je een laag raam in de woonkamer? Plaats hier dan eens een lage lange kast voor en leg daar wat kussens op.

Gezellige kussens
Vervolgens kun je de vensterbank voorzien van zachte en vooral gezellige kussens. Voor het zitgedeelte kun je één of meerdere platte, vierkante of rechthoekige kussens kiezen. Zorg dat ze goed passend liggend om wegschuiven te voorkomen. En vergeet niet een paar leuke kleine kussentjes erop te zetten. Dat zal lekker zitten!

Even een lichtje opsteken over lampen

Goede verlichting is belangrijk!
Verlichting lijkt in de meeste interieurs nog steeds een ondergeschoven kindje te zijn, terwijl goede verlichting zoveel voor je inrichting kan doen. Goed geplaatste lampen of spotjes doen wonderen voor de sfeer die je wilt creëren. Natuurlijk is het niet alleen de belichting waar je op moet letten. Hoe de lampen er uit zien is even belangrijk. Voor wie op zoek is naar bijzondere lampen, wordt hieronder een paar lampen ‘uitgelicht’.

Puzzellamp
Neem nu de zogenaamde puzzellampen. Kunststof lampen die je als een puzzel in elkaar moet zetten. Een echte designklassieker, bedacht door de Deense Holger Strom die in 1972 met de eerste puzzellamp kwam. Tegenwoordig zijn de puzzellampen door meer ontwerpers onder handen genomen, en kun je ze overal kopen.

Spakenlampen
Wat te denken van een lamp gemaakt van de spaken van een wiel? De ontwerpers Vicente Garcia Jimenez en Cinzia Cumini namen de simpele fietsspaak als uitgangspunt voor hun mooie metalen lampen. Door twee ledlampen en de tralievorm wordt er een mooi diffuus licht verspreid.

Block
Een volkomen andere lamp is de Block, ontworpen door de Fin Harri Koskinen. Een lamp die lijkt op een gloeilamp die gevangen is in een ijsblok. Een mooie bijzondere tafellamp.

Industriële lampen
Helemaal de trend zijn de industriële lampen. Stoere lampen die heel mooi in een eigentijds interieur passen. Ze worden tegenwoordig speciaal ontworpen om in de huissituatie te gebruiken, maar je kunt ook op zoek gaan naar het echte werk.

Airco in huis zorgt steeds voor aangename kamertemperatuur

Een airco wordt ook bij ons steeds populairder. Airco in huis zorgt dan ook voor vele voordelen. Het zorgt in de eerste plaats voor een aangename temperatuur in je woning en zal daardoor zowel je woon- als je leefcomfort opmerkelijk verhogen.En ook de vormgeving van zo’n airco installatie onderging de laatste jaren een zodanige evolutie dat airco in huis allang niet meer lelijk is. Alle onmisbare leidingen van je airco wordt mooi weggewerkt en je hebt met zo’n airco altijd een lekkere temperatuur in je woning. Waar moet je dan precies op letten bij de aankoop van een binnenshuis airco?

Er worden jaarlijks meer en meer airco’s in onzer woningen geplaatst. Daarbij gaat onze voorkeur duidelijk naar de mobiele uitvoering. Die plaats je immers gemakkelijk daar waar ze voor de nodige verkoeling moet(en zorgen. Overdag zorgen ze voor een aangename kamertemperatuur en ’s nachts houden ze de temperatuur op je slaapkamer op het gewenste niveau.Met een airco in huis bepaal je in een handomdraai het binnenhuisklimaat in je woning, zowel in de zomermaanden als tijdens de winter. De laatste airco’s voor binnenshuis zijn zelfs uitgerust met bijverwarming.

Mobiele airco’s

Overweeg je de aankoop van een mobiele airco voor in huis, dan heb je de keuze tussen twee uitvoeringen, namelijk een monoblock en en de binnenshuis airco met splitsystemen.Je uiteindelijke keuze hangt uiteindelijk van je woonsituatie af. Monoblock airco’s zijn gemakkelijker verplaatsbaar, terwijl een binnenshuis airco met splitsystemen een hoger koelvermogen bieden. Een bijkomend voordeel van deze splitsystemen is ongetwijfeld dat het gedeelte van de airco dat het meeste geluid voortbrengt buitenshuis wordt geplaatst.

Wandairco’s

Naast een mobiele airco kan je ook kiezen voor een wandairco die je aan de muur kunt monteren. Deze uitvoering bestaat uit twee aparte delen, een deel wordt binnen geplaatst terwijl het tweede deel van je mobiele airco, de warmwaterpomp, buiten wordt geïnstalleerd. Wil je een airco in je huis hebben, kijk dan eens bij van Berkum.

Ventileren

De jongste generatie airco’s voor in huis kunnen niet alleen koelen en ontvochtigen. Ze zijn eveneens in staat om je woning doeltreffend te ventileren. Hoe groter de kamer en het verschil in temperatuur hoe groter het vermogen van je airco moet zijn.

Let op geluidsniveau uitgedrukt in decibel als je van plan bent je airco ook in je slaapkamer te gebruiken.

Richt je woning in met reisgidsen, souvenirs en wereldkaarten!

wonen

Wanneer je bezig bent met je woon inrichting zul je merken dat je ook heel wat souvenirs of andere aankopen hebt van vakanties of  verre reizen. Denk aan reisgidsen, mooie beelden, sieraden, sjawls of schilderijen. Dit soort dingen kun je vaak een leuk plekje geven in je interieur. Wij geven vandaag een aantal woon tips die het reizigersgevoel helemaal in je los laten komen!

Het ultieme reisgevoel wordt toch wel gecreëerd als je ergens een wereldkaart op hangt. Kies voor een originele wereldkaart waarbij je alle continenten ziet en waarbij de zee een blauwe kleur heeft. Of kies voor een traditionele kaart waarbij slechts wordt ingezoomd op een bepaald land of continent. Een andere leuke aanrader zijn de scratch maps van Luckies. Bij deze kaarten kun je namelijk weg krassen waar je bent geweest in de wereld en zo creëer je op een unieke manier je eigen persoonlijke reiskaart! Natuurlijk doet de wereldbol het ook altijd goed, je hebt er zelfs een aantal die licht geven.

Wanneer je leuke beeldjes en schilderijen hebt meegenomen van je vakantie is het aan te raden om in je woon- of slaapkamer een plank op te hangen. Daar kun je namelijk alles leuk op plaatsen. Het is immers ook zonde om alles in een doos of kastje weg te stoppen. Bovendien kun je tussen dit alles ook al je reisgidsen kwijt en zo kun je altijd blijven genieten van herinneringen aan die ene leuke reis of vakantie.

Met reisfoto’s kun je overigens ook een echt reisgevoel in je huis creëren. Print er een aantal uit, maak er een mooie collage van en stop deze in een grote lijst. Of kies juist voor de allerbeste foto die je ooit gemaakt hebt en laat deze op posterformaat afdrukken. Elke kamer wordt zo in een oogopslag direct opgeleukt!

 

 

De voordelen van vloerverwarming

Profijt hebben van vloerverwarming

Misschien bent u al een tijdje aan het overwegen om vloerverwarming te laten leggen in uw woning, maar ziet u op tegen de kosten die er gemaakt moeten gaan worden. Vloerverwarming aanleggen is inderdaad niet goedkoop, maar de voordelen die het op de korte en lange termijn oplevert, wegen niet op tegen de kosten die er gemaakt moeten worden. Hier volgen de voordelen op een rijtje!

Besparing van energie

Door een gelijkmatige temperatuurverdeling van de vloerverwarming, kunt u een hoop geld besparen. Voor uw energierekening is dat natuurlijk alleen maar gunstig. Het is zelfs zo dat wanneer u vloerverwarming heeft, de gevoelstemperatuur sneller aangenaam en prettig voelt. Deze 1 à 2 graden Celsius verschil zonder vloerverwarming, kan een voordeel opleveren dat kan oplopen tot wel 20% op uw energierekening.

Geen koude voeten meer

Wanneer u altijd koude voeten heeft, dan is vloerverwarming zeker aan te raden. Wanneer de voeten koud zijn, wordt het lichaam ook sneller kouder. Natuurlijk kunt u pantoffels dragen, dit is echter maar een tijdelijke oplossing. Verder is vloerverwarming ook nog eens hygiënisch en gezond. Er is namelijk sprake van een betere luchtcirculatie.

Vrijheid bij het kiezen van interieur

Omdat u niet langer zoveel radiatoren nodig heeft om uw huis warm te houden, ontstaat er ruimte voor meer interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld gordijnen en lamellen tot aan de grond laten hangen, zonder dat u last heeft van een ongunstig uitzicht door de diverse radiatoren.

Niet warmer dan 55 graden Celcius

Een vloerverwarming is de enige mogelijkheid waarin water aangevoerd wordt dat niet warmer is dan 55 graden Celsius. Het is dan wel handig om te kiezen voor een stenen vloer, of een vloer die met stenen is afgewerkt. Zeker wanneer u leeft van stadsverwarming, kan vloerverwarming daarom een prima uitkomst zijn!

Ben je opzoek naar een vloerverwamingspecialist, kijk dan eens op vloerverwarmingen.nl 

De kosten van een verbouwing

Uw verbouwing financieren

Wanneer u van plan bent om uw woning te gaan verbouwen en u heeft daar niet direct het geld voor, dan kunt u er voor kiezen om verantwoord te gaan lenen. Een verbouwing kan namelijk de nodige kosten met zich mee brengen. Het aangaan van een lening is misschien niet direct iets waar u de voorkeur aan geeft, maar het kan wel een manier zijn om de kosten van een verbouwing te financieren.

Mannen lenen gemakkelijker geld dan vrouwen

Uit onderzoek is gebleken dat mannen net iets gemakkelijker denken over geld lenen dan vrouwen. Zo gaat 65% van de mannen wel eens een lening aan, terwijl dit bij vrouwen 56% is. Positieve eigenschappen zoals handig, eenvoudig en betrouwbaar, vinden zij minder bij een lening passen dan bijvoorbeeld mannen. Ondanks dat het soms best wat stress met zich mee kan brengen, kan het lenen van geld ook erg handig zijn, geven beide groepen aan.

Verantwoord lenen bij een betrouwbare financieringsinstantie

Er zijn voldoende mogelijkheden voor het verantwoord lenen van geld. InterBank bijvoorbeeld is een financieringsinstantie die door middel van een netwerk van 800 adviseurs leningen verstrekt aan mensen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die een lening willen afsluiten om de kosten van hun verbouwing te kunnen betalen. Een Doorlopend Krediet bijvoorbeeld is een middel dat uitstekend geschikt is wanneer u een grote uitgave zoals een verbouwing wilt opvangen.

Uw verbouwing betalen met een Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet kunt u in één keer de kosten van uw verbouwing betalen. Maandelijks lost u een bepaald bedrag af aan de financieringsinstantie. Van tevoren worden er een kredietlimiet en kredietbedrag met u afgesproken. Zo weet u direct wat u kwijt bent aan maandelijkse lasten. Daarnaast kunt u altijd extra aflossen wanneer u financieel wat meer ruimte heeft. Zo is de verbouwing van uw woning eenvoudig te financieren.

Het huis in Kerstsfeer

Hou je ook zo van de Kerstdagen? Een boom vol versieringen en lampjes in de kamer, kaarsen op tafel en genieten van de donkere winteravonden… Toch is het soms spannend als je de kerstspullen weer tevoorschijn haalt of alle ballen nog wel heel zijn. En vind je wat je vorig jaar gekocht hebt, dit jaar ook nog leuk?

Trend: roze en paars
Het is misschien even slikken voor mannen, maar de Kersttrend als het om versiering gaat van 2013 is het gebruik van roze en paars. Je kunt deze kleuren alleen gebruiken, maar ook samen met de ballen en ornamenten die je nog hebt. Dat is misschien al minder schrikken. We zien veel kerstbomen voel snoepkleuren: feloranje, aqua blauw, knalroze en lila. Maar ook de chique combinaties van goud met paars of zilver met roze wordt veel toegepast. Het accent ligt echter op deze twee trendkleuren.

Klassiek: zilver, rood of goud
Hou je meer van klassiek? Kies er dan voor om de versiering voornamelijk in één kleur te laten. Bijvoorbeeld zilver, goud of rood. Blauw zit tussen klassiek en modern in, maar doet het als kerstversiering ook erg goed. Hoewel de klassieke uitstraling voornamelijk uit één kleur bestaat, mag je natuurlijk wel kleuraccenten leggen.

Vrolijk: de bonte boom
Heb je door de jaren heen ook zoveel verschillende kerstornamenten verzameld? Bijvoorbeeld een bijzondere kerstbal uit een attractiepark, een slinger uit Zuid-Amerika, een zelfgemaakte versiering van de (klein)kinderen of een ornament die nog van je oma is geweest. Kies er dan eens voor om een bonte boom te creëren. Hang er eens gekke dingen tussen, waardoor iedereen steeds weer iets nieuws in je boom ontdekt.

Jouw versiering
Het belangrijkste van het versieren van het huis of de boom is dat eigenlijk alles mag. Vooral je eigen smaak is heel belangrijk. Zo wordt jouw boom altijd de mooiste die er is. Fijne Feestdagen!

Bespaar energiekosten, koop een nieuwe HR ketel

Door je CV ketel te vervangen, ook al is je huidige ketel eigenlijk nog niet aan vervanging toe, kun je veel besparen op de kosten van verwarming van je huis.

Neem een HR ketel

Als je je CV ketel gaat vervangen, neem dan een HR ketel. Een hoogrendementsketel is de zuinigste verwarmingsketel die leverbaar is. Hij condenseert vocht uit verbrandingsgassen en hergebruikt de warmte die daarbij vrijkomt voor de verwarming van het CV-water, in tegenstelling tot een traditionele CV ketel.

Met een nieuwe zuinige HR ketel bespaar je zeker € 200,– tot € 400,– per jaar op je verwarmingskosten. Die investering verdien je dus al snel terug, ook al was je huidige ketel eigenlijk nog niet aan vervanging toe. Als je kiest voor een combiketel, die ook warm water levert, kun je nog méér op je energiekosten besparen.

Let op de capaciteit

Let goed op de capaciteit van je nieuwe HR ketel. Die moet niet groter zijn dan nodig: voor een oudere eengezinswoning van ongeveer 300 m3 is dat 20 tot 25 kW. Voor een nieuwbouwwoning is vanwege de betere isolatie zelfs een capaciteit van 15 tot 20 kW meer dan voldoende.

Als je voor een combiketel kiest, is het wel zinvol om er één met een iets hoger vermogen te nemen, omdat deze dan méér warm douchewater levert. Een eventueel extra vermogen van een grotere ketel wordt overigens altijd beperkt door de capaciteit van de radiatoren.

Door de aanschaf van een nieuwe HR ketel kun je uitstekend op je energiekosten besparen, maar ook door de verwarming ?s nachts wat lager te zetten. Dat gaat het gemakkelijkst met een automatische thermostaat. Ook is het verstandig om regelmatig na te gaan of het veranderen van energieleverancier lonend is.

Ledstrips in je interieur gebruiken

Ledstrips in je woonkamer
Led verlichting heeft veel voordelen. Zo is het zeer energiezuinig, gaat het lang mee en geeft het heel helder licht. De lichtslang met Led lampjes is een zeer populair decoratiemateriaal met de feestdagen. Maar wist je dat je deze ledstrips ook in de woonkamer kunt aanbrengen?

Handig in gebruik
Ledstrips (de bekende lichtslangen) zijn namelijk heel handig in gebruik en je kunt ze op subtiele wijze wegwerken. Je kunt ledstrips online kopen in goede webshops. De ledstrips zijn vaak 5 meter lang maar dankzij speciale connectoren aan elkaar te koppelen. Makkelijk als je bijvoorbeeld langs het plafond een ledstrip wilt aanbrengen. Ook is het mogelijk om sommige slangen per 5 of 10 centimeter in te korten.

Kermis in huis?
Veel mensen zijn huiverig om ledstrips in je interieur te gebruiken. Dat is ook niet zo gek, want overdaad schaadt, vooral wanneer je gekleurd licht gebruikt. Goede ledstrips zijn overigens voorzien van een dimmer, waardoor je de lichtsterkte kunt regelen. In huis kun je het beste warm wit of extra warm wit gebruiken. Dit is een wat geler, gezellig licht, ideaal voor de woonkamer.

Strak aanbrengen
Ledstrips komen het beste tot hun recht wanneer je ze strak tegen de muur, vloer of het plafond aan plaatst. Bijvoorbeeld door middel van plakstrips of door ander bevestigingsmateriaal te gebruiken. Denk hierbij aan haakjes of krammetjes (zonder scherpe kantjes) die je langs of om de slang kunt doen om deze op zijn plaats te houden.

Indirect licht
Wil je ledstrips in je interieur gebruiken? Pas ze dan voornamelijk toe als sfeerverlichting. Bijvoorbeeld achter een plafondlijst, onder de planken aan de muur of als accent onder de vensterbank. Laat iedereen zich maar afvragen waar die sfeervolle gloed vandaan komt. En wanneer je de verlichting op deze wijze wegwerkt in je interieur, zal het ook geen kermis worden in je woning.

Soorten en stijlen deuren

Buitendeuren geven de eerste indruk van je huis. Het is dus belangrijk dat deze aanspreekt en bij jouw huis past. Ook binnendeuren zijn belangrijk voor de uitstraling van je kamers. Er zijn veel verschillende soorten deuren verkrijgbaar, hierbij zie je verschil in materiaal, stijl en vorm. Hieronder lees je een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden.

Binnendeuren

deurglasBij de binnendeuren voor de woonkamer is het erg belangrijk dat ze qua stijl aansluiten bij jouw inrichting. Populaire soorten binnendeuren zijn:

 • Glazen deuren: Glazen deuren geven een open en lichte uitstraling. Ideaal voor kleine ruimtes.
 • Vouwdeur: Ook een vouwdeur is een goede oplossing voor een kleine ruimte. Je kunt de deur namelijk gemakkelijk wegschuiven. Een vouwdeur klinkt misschien ouderwets, maar deze deuren zijn tegenwoordig in allerlei mooie materialen en kleuren verkrijgbaar.

Buitendeuren

deur luxDe buitendeuren geven de eerste indruk van je huis. Daarnaast moeten ze ook veilig zijn tegen inbraak en goed isolerend zijn. Veel voorkomende buitendeuren zijn:

 • Luxe houten deuren: Luxe voordeuren van hout geven een stijlvolle en klassieke uitstraling. Ze passen erg goed bij oudere huizen.
 • Kunststof deuren: Kunststof deuren staan goed bij moderne huizen. Hierbij is het mogelijk om ramen in de deur te plaatsen. Ook behoren verschillende kleuren tot de mogelijkheden.

Bron afbeeldingen: DeurenGlazen deur, luxe houten deur

De voorbereidingen voor een nieuwe vloer

vloer

Wanneer je een nieuwe vloer in huis wilt gaan leggen, komen hier een aantal dingen bij kijken. Afhankelijk van de soort vloer die je gaat leggen, kan er behoorlijk wat rommel in huis komen. Om maar niet te beginnen over de stof die je in huis kunt krijgen wanneer je bijvoorbeeld in huis gaat frezen. Waar moet je nou eigenlijk allemaal aan denken bij het leggen van een nieuwe vloer?

Soort vloer
Natuurlijk hangt dit onder andere af van de soort vloer die je gaat leggen. Bij het plaatsen van zeil krijg je bijvoorbeeld minder stof in huis dan wanneer je laminaat gaat zagen. Afhankelijk van de soort vloer moet je dus aan andere dingen gaan denken. Eén ding is in ieder geval altijd hetzelfde, namelijk dat je al je meubels en spullen eerst aan de kant zult moeten zetten.

Meubels en accessoires
Voordat je begint, zul je de vloer helemaal moeten opruimen. Alleen dan kan je immers op een zo gemakkelijk mogelijke wijze je vloer gaan leggen. Waar zet je al deze spullen neer?

Wanneer je alleen in één ruimte een andere vloer gaat leggen, kun je je meubels en accessoires misschien in een andere kamer van je huis kwijt. Wanneer je een tuin hebt en het mooi weer is, is de tuin ook een mogelijkheid om je spullen tijdelijk in te plaatsen. In het geval je een nieuwe vloer gaat leggen in je gehele huis, dan kun je twee dingen doen. Enerzijds kan je per ruimte de vloer gaan leggen en de spullen verplaatsen zodra je bij een bepaalde ruimte aankomt. Anderzijds heb je de mogelijkheid om een bus te huren waarin je tijdelijk al je spullen plaatst.

Opruimen
Tot slot doe je er goed aan alles zoveel mogelijk op te ruimen en schoon te maken alvorens je de vloer gaat leggen. Zo voorkom je oneffenheden in je vloer.

Checklist voor het zetten van een aanbouw

aanbouw

Een aanbouw kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Daarnaast levert een aanbouw al snel veel extra ruimte op. Je kunt uiteraard de aanbouw laten bouwen door een professioneel bouwbedrijf, maar dan nog zijn er een aantal dingen die je zelf moet uitwerken. Je moet vooral nadenken over hoe het een en ander er uit moet komen te zien.

Checklist

 • Om te beginnen zal er een vergunning aangevraagd moeten worden. Informeer bij de gemeente of er voor je plannen überhaupt een vergunning nodig is en wat je er voor in moet dienen.
 • Bepaal de afmetingen, evenals de afmetingen van de doorbraak van de buitenmuur naar de nieuw te plaatsen aanbouw.
 • Welke eisen heb je aan de aanbouw: muren van hout/steen, HR-glas, materiaal kozijnen, etc.
 • Stel een budget vast, mogelijk met een marge, want een verbouwing valt bijna altijd financieel tegen.
 • Vraag meerdere offertes aan.aanbouw zetten

Tips en veiligheid
Zodra er een keuze gemaakt is voor een bouwbedrijf die de aanbouw gaat plaatsen, leg dan de afspraken schriftelijk vast. Houd continu toezicht op het verloop van de bouw en dus of alles naar wens en volgens schema verloopt. Denk ook aan de veiligheid tijdens de bouw: de werknemers dienen veiligheidsmiddelen te dragen. Plaats eventueel een hekwerk van bijvoorbeeld www.hekwerkdirect.nl,  om de bouwplaats heen om ongenode gasten en dus ongelukken te voorkomen.

Fotocredits: Den Older Vleugels, De stedendriehoek

Praktische raambekleding

blinds

Bij raambekleding heb je tegenwoordig volop keuze. Zowel qua de soort (gordijnen, luxaflex, lamellen) als wat betreft de materialen (stof, hout, aluminium). Soms kijken we bij de aankoop van raambekleding alleen naar het uiterlijk. Achteraf krijgen we dan spijt, omdat de gekozen optie bijvoorbeeld helemaal niet praktisch in gebruik is. Waar kunnen we nou op letten om de raambekleding wél praktisch te hebben?

Materialen
Een van de dingen waar je op moet letten wanneer je praktische raambekleding wilt hebben, is het materiaal van de raambekleding. Is deze makkelijk schoon te houden of juist niet? En kan het in de was? Dit laatste zal bij gordijnen misschien wel mogelijk zijn, maar in het geval van lamellen natuurlijk helemaal niet.

Het materiaal van de te kiezen raambekleding is dus één ding om mee te nemen in je beslissing. Goede aluminium jaloezieën zijn bijvoorbeeld gemakkelijk af te nemen met een doekje, maar met stoffen lamellen gaat dit al wat moeilijker.

Bediening
Om te kunnen beslissen of een bepaalde soort raambekleding praktisch is, moet je niet alleen kijken naar de soort materialen waarvan deze wordt gemaakt. Ook de gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk. Daarom doe je er verstandig aan te kijken naar de wijze waarop de raambekleding moet worden bediend.

In het geval van gordijnen is het fijn als je deze op een soepele manier open en dicht kunt trekken. Bij luxaflex wil je ze graag eenvoudig omhoog en omlaag kunnen doen, zonder al te veel moeite. Het is daarom goed om eens stil te staan bij de manier waarop je luxaflex en lamellen e.d. open en dicht kunt doen. Kan je hierbij gebruik maken van een handig koord of moet je allerlei rare manoeuvres uithalen om ze open te kunnen doen? Let er vooral op dat het schadelijk is voor de werking van bijvoorbeeld de luxaflex als je hiervoor te veel kracht zou moeten zetten.

Een huis bouwen, wat komt er bij kijken?

Het bouwen van een huis is een spannende, tijdrovende, bijzondere en vooral ook drukke aangelegenheid. Om je alvast een klein inkijkje te geven bij wat er allemaal bij komt kijken om een huis van de grond toe op te bouwen, hieronder een klein overzichtje van wat er zoal nodig is.

Isolatie
Het spreekt misschien voor zich, maar als je een huis bouwt is het belangrijkst dat deze goed is geïsoleerd. Een dikke isolatielaag zorgt voor een warm huis in de winter en een aangename temperatuur in de zomer.

Budget
Bedenk goed wat je budget is en hoe groot en breed de verschillende kamers moeten worden. Als je echt aan een budget zit, moet je misschien maar overwegen om je niet druk te maken om de kleur van de kozijnen, maar het grote plaatje in het oog te houden. Deze stressvolle periode heeft al genoeg uitdagingen waar je echt je best voor moet doen.

Tank
De septic tank zorgt ervoor dat het water gereinigd wordt op een aangename manier. Schoon en gezond leef je langer.

Stop het weg
Als je al wat verder bent is het handig om een goed overzicht te maken van alle draden, stopcontacten en verbindingen die nodig zijn om alle elektronische apparatuur goed te laten werken. Laat ze op tactische plaatsen door muren heen lopen om er later zo min mogelijk last van te krijgen.

Een klein foutje
Zorg dat de deuren naar de goede kant opengaan. Het is een kleinigheidje, maar je staat verstelt over de hoeveelheid fouten die hierbij worden gemaakt. Een dunne gang waar een deur constant in de weg staat, is geen aanrader.

Duurzaamheid loont
Een goed verwarmings- en eventueel koelstelsel is noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Probeer duurzaam te zijn, het bespaart je geld en het is beter voor het milieu.

Oud wordt nieuw!

Heb je genoeg van je oude meubels en vind je het zonde om nieuwe meubels te kopen? Of gaat nieuwe meubels kopen financieel gezien net iets te ver? Tover je oude meubels om tot wat nieuws: voordelig, origineel en leuk!

‘Omtovertips’

 • Allereerst: laat je fantasie de vrije loop. Bedenk daarbij wat jou mooi lijkt en ga in dat idee mee.
 • Zoek uit hoe je jouw idee kunt waarmaken. Maak gebruik van online en fysieke woonmagazines en kijk eventueel bij bouwmarkten.
 • Wanneer je gevonden hebt hoe je jouw ‘verbouwing’ het beste kunt aanpakken, stel dan vast welke materialen en eventueel gereedschappen je hier allemaal voor nodig hebt.
 • Heb je alles bij elkaar gezocht? Mooi, aan de slag!
 • Geef je omgetoverde meubel een mooie plek waar hij kan fungeren als blikvanger. Het is jouw eigen creatie dus hij mag opvallen!
 • Indien gewenst kan je er leuke accessoires op plaatsen om jouw ‘nieuwe’ stoel, bank, tafel, kastje of plank extra mooi uit te laten komen.

Het meest leuke aan het veranderen van je oude meubels is dat je voortaan kunt genieten van een geheel eigen creatie. Laat je er niet van weerhouden wanneer het even niet lukt: al doende leert men! Veel succes en plezier!