Glazenwasser

Glazenwasser in Breda is een beroep dat door gecertificeerd en professionele vakmensen mag worden uitgevoerd. Ze doen tegenwoordig veel meer dan alleen maar ramen lappen of gevelreiniging. Een professionele glazenwasser heeft geen last van hoogtevrees en kan door middel van een ladder, telescoopstok of waar een hoogwerker voor nodig is, bij alle lastige en moeilijke plekken komen. Voor particulieren en bedrijven is een ervaren glazenwasser die zijn vak verstaat, dan ook zeker nodig om periodiek hun glasbewassing te laten onderhouden. Het beroep glazenwasser is zwaar werk en kan ook gevaarlijk zijn, doordat er regelmatig op grote hoogtes moet worden gewerkt. De arbeidsomstandigheden voor deze branche zijn ook strenger geworden en een glazenwasser mag tot een hoogte van maximaal 8 meter werken op een ladder. Het werken met een valbescherming of hangladder is tevens verplicht.

Taken van een glazenwasser
De erkende glazenwasser heeft naast het reinigen van alle soorten raamwerk, ook de verantwoording voor het schoonmaken van kozijnen en gevelbekleding of beplating. Door regelmatig onderhoud van een glasbewasser voorkomt men veelal onnodige behandelingen als ontetsen en renovatie. Tevens verlengt het de levensduur van glazen, kozijnen en gevels, door regelmatig schoon te laten maken door professionals. Voordelen om een goede glazenwasser in te schakelen zijn:

  • Representatief uiterlijk voor bedrijven
  • Licht doorlatend, zodat medewerkers zich beter op het werk kunnen concentreren
  • Minder ziek ,door gezonde en schone omgeving
  • Visitekaartje achterlatend voor klanten
  • Streeploos schoon garantie
  • Onzichtbaar en zichtbaar vuil wordt weggewerkt

Gereedschap en materialen van een glazenwasser
Naast het traditioneel gereedschap zoals een spons, zeem, doek, borstels en trekkers, hebben glazenwassers professionele hulpmiddelen en modern gereedschap. Er wordt altijd gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteitsmaterialen. Naast de hulpmiddelen zoals een ladder of een hoogwerker wordt er regelmatig ook gebruik gemaakt van een telescoopwasinstallatie. Een systeem waarmee hoge en moeilijk bereikbare plaatsen kunnen worden bereikt en gebaseerd is op het gebruik van onthard en gedemineraliseerd water. Op grote hoogtes zijn ze verplicht om beschermende kleding te dragen. Het is handig als een glazenwasser beschikt over een rijbewijs en een (bedrijf) busje, omdat hij vaak onderweg is en al zijn materiaal en gereedschap mee moet vervoeren.

Klantvriendelijk en resultaatgericht
Een glazenwasser moet handig, flexibel en fysiek fit zijn, als hij op hoogtes werkt. Er wordt veel gesjouwd door glazenwassers en daarbij horen ze resultaatgericht en klantvriendelijk te zijn. In elk weersomstandigheden warm of koud, moet een glazenwasser zijn werk kunnen uitvoeren. Een glazenwasser werkt meestal als zelfstandig ondernemer, maar kan ook in loondienst van een glazenwasser bedrijf zijn. Zolang er ruiten zijn zullen er glazenwassers bestaan en ze verdienen doordat het een zwaar beroep is, alle respect.