Een goede eerste indruk begint bij de voordeur

We willen natuurlijk allemaal dat onze vrienden en familie zich welkom voelen als ze op bezoek komen. De eerste plek die ze zien als ze langs komen is de voor- of achterdeur. Dit is dus ook de plek om een goede eerste indruk achter te laten. Kies daarom voor een geschikte buitendeur en richt het verder knus en gezellig in.

Een veilige buitendeur

In eerste instantie denk je vaak aan de praktische kant van een buitendeur. Zorgt de deur voor voldoende veiligheid zodat niemand zomaar naar binnen kan? En houdt het voldoende warmte, kou en geluid tegen? Het is ook een belangrijke en weloverwogen keuze die je maakt. Echter is dit niet het enige. Je wilt natuurlijk ook een buitendeur die goed past bij de rest van je woning.

Een buitendeur in de stijl die bij jou en je huis past

Buitendeuren zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten en stijlen. Vrijwel alles is mogelijk. Je vindt dus altijd wel een buitendeur die bij jou past. Of je nu houdt van een klassieke, landelijke of moderne stijl, het kan allemaal.

Een buitendeur van kunststof

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor kunststof buitendeuren. De reden hiervoor is dat het een budgetvriendelijke optie is én je hebt er jarenlang geen omkijken naar. Kunststof heeft namelijk een lange levensduur en het materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij. Bovendien zijn kunststof buitendeuren erg veilig. Niemand komt zomaar of ongewenst naar binnen.

En of je nu graag een moderne of juist een klassieke voor- of achterdeur hebt, met een kunststof buitendeur is nagenoeg alles mogelijk.

Houten buitendeuren

Naast kunststof wordt er ook nog steeds vaak gekozen voor houten buitendeuren. Tegenwoordig zijn de deuren gemaakt van hoogwaardig hardhout. Hierdoor zijn de deuren erg stevig, warm en behouden ze nog steeds de speciale authentieke uitstraling.

Ook wat betreft deze deuren kun je kiezen voor een moderne, klassieke of landelijke buitendeur. Doordat er zo veel mogelijk is, kun je tegenwoordig je buitendeur volledig naar wens samenstellen. Een houten buitendeur op maat wordt dan ook steeds populairder.

En zo creëer je een warm welkom

Heb je een buitendeur gekozen die perfect bij je huis past? Dan ben je nog niet helemaal klaar. Want wil je dat jouw bezoekers zich welkom voelen bij jou? Creëer dan een leuk en warm plekje bij de voordeur. Hieronder vind je enkele manieren hoe je dat kunt doen:

  • Maak gebruik van bloemen en planten. De vrolijke kleuren en de heerlijke geur van de bloemen en planten zorgen voor een warm welkom;
  • Creëer een eigen sfeerhoekje met bijvoorbeeld een houten bankje en leuke accessoires erop;
  • Met mooie verlichting krijgen jouw gasten ook een warm welkom in het donker;
  • Wil je het helemaal af maken? Dan kan een deurmat met een leuke welkomsttekst natuurlijk niet ontbreken.

Met bovenstaande tips maak je de entree van je huis wel heel persoonlijk en voelen je vrienden en familie die op bezoek komen zich ongetwijfeld direct welkom. Een gezellige avond kan niet meer stuk!