De handige toepassingen van Douglas hout

Douglas hout is hout van topkwaliteit dat voor veel verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Dit hout wordt het meest gebruikt voor het maken van tuinafscheidingen. Je kunt daarbij denken aan een schutting, maar bijvoorbeeld ook aan een afscheiding voor op het terras zodat je wat meer beschut zit. Het hout is in verschillende afmetingen verkrijgbaar zodat je het eenvoudig kunt toepassen voor je project in de tuin.

Ontwerp je eigen schutting

Bij iedere bouwmarkt kun je kant en klare schuttingpanelen kopen. Maar het gevolg is wel dat je dan een schutting krijgt die wellicht de halve straat ook heeft. Wil jij wat anders en wil je de schutting rond je tuin zelf ontwerpen? Dan is Douglas hout een heel goede keuze. Je kunt kiezen uit verschillende maten panelen en palen. Door dit slim uit te kienen hoef je nauwelijks te zagen en treedt er dus ook geen verlies van materiaal op. Het is dan ook aan te raden vooraf een plan te maken. Maak een bouwtekening van wat je precies wilt en zorg dat je alle maten goed op papier zet. Dan is het een stuk gemakkelijker om in één keer al het Douglas hout te bestellen dat je nodig hebt.  En vergeet de schroeven niet direct mee te bestellen. Niets is immers zo irritant dan aan de slag gaan om je nieuwe schutting te maken en dan halverwege tot de conclusie te komen dat je materiaal tekort komt. Bijbestellen kan natuurlijk altijd, maar het liefst werk je natuurlijk door zonder vertragingen.

De herkomst van Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar die groeit in het Duitse Zwarte Woud. Het Douglas hout wordt in zowel Duitsland als Oostenrijk al vele jaren graag gebruikt voor de tuin. Niet alleen voor een fraaie tuinafscheiding, maar onder andere ook voor een mooie pergola om de rozen tegenaan te laten groeien of een comfortabele overkapping voor het terras. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Omdat Douglas hout hardhout is gaat het jarenlang mee. Je bouwt dus niet alleen iets moois maar ook iets duurzaams met de producten van Douglas hout.