Het infrezen van je vloerverwarming

Op zoek naar vloerverwarming? Vaak is de enige mogelijkheid die er is het infrezen van vloerverwarming (dit geldt niet voor iedereen). Bij het infrezen wordt de vloerverwarming al in de bestaande dekvloer gelegd. Er wordt met behulp van een diamantzaag gleuven ingesneden. Dit betekent dus dat je deze niet hoeft open te breken en op zoek moet naar een nieuwe dekvloer. Om te achterhalen of het infrezen van de vloerverwarming iets voor jou is zetten we de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen van het infrezen van je vloerverwarming:

  • Zoals al eerder al benoemd, hoef je je geen zorgen te maken over je dekvloer. De vloerverwarming wordt hier namelijk ingelegd met behulp van speciale apparatuur. Hiernaast is er dus ook geen extra opbouwhoogte nodig waardoor deuren dus niet ingekort hoeven te worden.
  • De vloer warmt sneller op dan bij een normaal vloerverwarmingssysteem, omdat de buizen echt tegen de vloer aan liggen. Je hoeft dus niet lang te wachten als je het koud hebt!
  • Infrezen van de vloer is een van de goedkopere opties als het aankomt op vloerverwarming, althans relatief gezien. Het leggen van vloerverwarming heeft nou eenmaal een groot kostenplaatje dus ga er niet vanuit dat het bij het infrezen beduidend lager is.
  • Het infrezen is zo gebeurd, meestal duren de werkzaamheden maar een dag. Dit komt door de apparatuur die hiervoor gebruikt wordt. Het is een zeer efficiënt proces.
  • Nadat de vloerverwarming is gelegd kan gelijk de oude (of nieuwe) vloer er weer op. Hoe snel kan het gaan?
  • Er komt amper rotzooi bij kijken. Bij het infrezen wordt gelijk gebruik gemaakt van een stofzuiger die alle afval opzuigt. Maak je dus maar geen zorgen dat je hierna nog moet poetsen.

Nadelen van het infrezen:

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er eigenlijk geen nadelen aan het infrezen van de vloerverwarming. Er zijn wel een aantal randvoorwaarden wil je dit laten doen. De dekvloer moet namelijk van cement of anhydriet gemaakt zijn, anders valt hier niet doorheen te raken met een diamantzaag. Heb je bijvoorbeeld al tegels als vloer gelegd dan is dit helaas ook niet meer mogelijk, tenzij je de tegels wilt uitbreken en daarna opnieuw wilt leggen (wat veel moeite kost). Gelukkig zijn er in dat soort situaties ook nog andere mogelijkheden!

Conclusie, het infrezen van je vloerverwarming is voor sommigen de perfecte oplossing. Raadpleeg wel een expert, zoals bijvoorbeeld Horbach Vloerverwarmingen, om te kijken naar de mogelijkheden en wat er bij jou in huis allemaal moet gebeuren. Het is altijd al mogelijk om een offerte aan te vragen!