Het urbane leven: zo richt je een kleine ruimte slim in

We nemen steeds vaker genoegen met minder. Een kleinere woonruimte op een toplocatie, wie wil dat nou niet? Het is natuurlijk super dat je maar 15 minuten hoeft te fietsen naar je werk en niet dagelijks in de file hoeft te staan, maar je levert er eventueel wel wat vierkante meters voor in. Dit hoeft geen ramp te zijn, aangezien het urbane leven steeds populairder wordt. Er wordt dan ook steeds meer interieur geïntroduceerd dat gemaakt is voor kleinere ruimtes. Door een aanhanger huren zou je dit soort meubels gemakkelijk en snel in huis kunnen halen. Bovendien kun je met gewoon slim inrichten ook al een heel eind komen. We geven hieronder enkele tips.

It’s in the details
Aangezien je niet veel vierkante meters hebt, is het handig om in de hoogte te gaan werken. Je kamer lijkt hierdoor niet alleen groter, maar je kan ook veel meer spullen kwijt! Je kan bijvoorbeeld een hoge smalle kast plaatsen of wandrekjes boven elkaar plaatsen. Een andere optie is een hoge kast die je aan de muur hangt en niet op je vloer staat. Dit geeft een ruimtelijker gevoel en je kunt dan eventueel nog iets onder de kast plaatsen, zoals een schoenenrekje. Probeer daarnaast de kasten zoveel mogelijk af te sluiten. Een open kast oogt veel sneller rommelig dan een kast met een deur. 

Light and bright
Tenzij je in de beperkte ruimte die je hebt over heel natuurlijk daglicht beschikt, is het verstandig om met lichte kleuren te werken. Door het gebruik van lichte kleuren oogt de gehele kamer een stuk ruimer. Dit betekent niet dat je gehele ruimte dan maar spierwit moet zijn, je kan best een lichtgrijze muur hebben zolang het maar wel lichte en zachte tinten zijn. Om het toch wat op te leuken kun je dan in je decoraties wat meer kleur gebruiken.  

Multifunctioneel
Gezien de beperkte ruimte, wil je natuurlijk alleen het meest noodzakelijk meubilair aanschaffen. Teveel meubels laten de ruimte klein en volgepropt ogen. Je hebt ook gewoon nog wat beweegruimte nodig. Zoals al eerder benoemd, wordt er steeds meer interieur geïntroduceerd dat uitermate geschikt is voor het urbane leven. Deze meubels zijn vaak multifunctioneel en kunnen overdag een andere functie hebben dan ’s avonds. Een van de meest bekende voorbeelden is denk ik wel de uitklapbare kast. Het oogt als een doodgewone kast, maar als je hem uitklapt kun je verrast worden door een eettafel of zelfs een bed! De kast hoeft dan alleen uit te klappen, wanneer hij ergens voor gebruikt dient te worden. Je kan zo’n multifunctioneel meubel gemakkelijk aanschaffen door een aanhangwagen huren. Je bent zo niet afhankelijk van bezorgtijden en kan het zelf snel ophalen.