Hoe geef je je woonkamer een industriële look?

Al een aantal jaar is de industriële look een heuse trend. Een trend die niemand onopgemerkt aan zichzelf voorbij laat gaan. Maar hoe creëer je deze trend in je eigen woonkamer? Hieronder een paar handige tips.

Kleuren

Waar vroeger de trend zwart en wit was, wordt er door deze trend meer kleur toegevoegd aan de woonkamer. En dan heb ik het niet over kleuren als rood, paars en oranje. Nee: ik heb het over koper, roest, grijs en bruin, eigenlijk alle kleuren die er een beetje ‘ruig’ uitzien. Dit zijn kleuren die je woonkamer al gelijk een industriële uitstraling geven. Probeer daar mee te spelen, kleur een of 2 muren of geef je meubels een kleurtje dan zal je merken dat je woonkamer als steeds meer industrieel wordt.

Hout  en steen

Hout is ook erg belangrijk als het gaat om de industriële look. Verwerk hout bewust in je interieur en sla niet door. Een houten vloer of een ander houten meubel stuk doet al wonderen. Maar zorg wel dat je voor recht kiest in plaats van rond. Daarnaast doet steen ook heel veel met de uitstraling. Heb je een scheur in de muur of is het een beetje afgebrokkeld. Laat het gewoon lekker zitten. Hoe ouder en versletener  het oogt hoe meer industrieel. Uiteraard moet het wel veilig blijven natuurlijk!

Meer tierelantijntjes

Waar bij de moderne zwart/wit trend, er niet meer dan een lampje of een kunstwerk op de tafel of de kastjes stond. Kan dit bij een industriële look wel. Eindelijk kunnen we zelf ook makkelijk meer sfeer creëren. Haal meer groen in huis, vetplantjes, pannenkoekenplanten en cactussen doen het altijd goed. Maar denk ook aan leuke schalen of vazen, beeldjes, kleedjes en ijzer of koper kleurige lampen, maar zorg dat het bij het meubel waar het op staat past.

Meubels
Natuurlijk kan je al heel veel zelf doen, maar wil je de echte industriële look compleet? Kijk dan eens naar je meubilair. Gebruik je op dit moment veel verschillende soorten kleuren in je meubilair, glans of veel soorten hout? Dan moet je een denken aan het vervangen van delen. Vervang de nette houten tafel door een houten tafel met zwarte blok poten. Of het ronde bijzet tafeltje door een houten kratje. Kies een koper kleurige bank in plaats van zwart en hou de lijnen van het meubilair vooral recht. Ronde vormen passen bijna niet thuis in de industriële look. Vintage deuren, zoals van Gewoongers, geven de meest industriële look die je tegenwoordig tegenkomt.

Finishing Touch
Je weet nu bijna alle ins en outs van een industriële look. Een van onze favorieten is toch de stalen deur in uw huis. Ga er eens mee aan de slag en kijk zelf wat jij bij elkaar vindt passen. Wees creatief en je zult zien dat je met deze informatie in je achterhoofd een prachtige industriële look kan creëren.