Hoe richt je je garage slim in?

Je garage heeft een doel. Heb je al bedacht welk doel deze dient? Ga je je garage gebruiken als werkplek of om je auto droog neer te zetten? Of wil je de garage vooral als opslagplek gebruiken voor al je spullen? Hier zijn een aantal tips en trucs om je garage slim in te delen, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Opbergruimtes
Je hebt, zonder dat je het door hebt, een heleboel spullen die je makkelijk in de garage kunt opbergen. Maar dan moet je daar wel ruimte voor maken. Dit kun je doen door middel van kasten, rekjes of planken. Als je liever geen rommelige planken wilt, kun je altijd dozen aanschaffen om je spullen in te doen en de dozen op de planken zetten. Denk ook na over hoe je je fietsen wilt gaan opbergen. Zo kun je voor de optie kiezen om de fietsen aan de muur te hangen, zodat je op de vloer genoeg ruimte hebt en er minder kans is op beschadigingen.

De werkplek
Ben je een beetje een klusser en een doe-het-zelver? Dan is het handig om een eigen werkplek in de garage te creƫren. Een goede werkplek heeft een stevige werkbank nodig, waar je eventueel een bankschroef aan moet kunnen bevestigen, maar waar je ook genoeg ruimte op hebt om aan te werken. Daarnaast moet je een goed systeem hebben voor je gereedschap. Neem je je gereedschap vaak mee, is een gereedschapskist natuurlijk het handigst, maar als je vooral in de garage zelf aan de slag gaat, kun je beter gebruik maken van een ophangsysteem. Je kunt je schroevendraaiers ophangen aan een magneetstrip, je hamer en plamuurmessen aan haakjes en kleine bakjes ophangen voor losse spulletjes zoals lijm en tape.

Garagedeuren
Als je veel in de garage bezig bent of wilt opruimen, dan is het fijn dat er garagedeuren inzitten die niet teveel ruimte innemen. Een goede optie zijn de roldeuren van Novadoor.nl. Deze deuren slaan niet open, zodat je er ook niet met je fietst tegen aanbotst, maar ze rollen netjes naar boven. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte in je garage en als je je auto er in kwijt wilt, kan deze gemakkelijk naar binnen worden gereden.