Houd inbrekers buiten: Tips om je huis te beveiligen

Je huis beveiligen is iets waar de laatste jaren veel aandacht aan wordt besteed. Niet alleen omdat er zoveel wordt ingebroken, maar ook omdat er steeds meer producten op de markt komen die je helpen om inbrekers buiten de deur te houden. Bij het beveiligen van uw woning is het belangrijk om rekening te houden met de meest actuele inbraakmethodes. Op dit moment is een van deze inbraakmethodes kerntrekken. Wat dit is en hoe u dit kunt voorkomen, leest u hier.

Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is momenteel een populaire term als het aankomt op inbraakveiligheid en dat komt doordat het in de praktijk steeds vaker voorkomt. Bij kerntrekken gebruiken inbrekers gereedschap vergelijkbaar met dat van slotenmakers, vaak zelfgemaakt maar net zo efficiënt. Een harde doorgaans stalen schroef wordt in de cilinder geschroefd waarna een zogeheten kerntrekker aan de schroef wordt geplaatst en druk uitgeoefend op de cilinder die hierdoor al snel afbreekt en samen met de schroef eruit gehaald kan worden kan worden. De deur is vervolgens met een bouwsleutel simpel te openen en het hele proces hoeft nog geen minuut te duren.

Kerntrekken voorkomen

Om kerntrekken te voorkomen kunnen verschillende maatregelen worden getroffen, zo kan men kerntrekbeslag of een anti kerntrekcilinder aanschaffen. Beide producten zijn bestand tegen de kerntrek methode. Kerntrekbeslag beschermt de cilinder in de deur met een metalen behuizing, waardoor de cilinder niet uit de deur getrokken kan worden. Vaak zijn anti kerntrek cilinders ook bestand tegen andere inbraakmethodes zoals klopsleutels of lockpicken.

Kies voor veilig én smart

Anti kerntrek cilinders zijn er in vele soorten en maten. Naast de mechanische cilinders zijn er ook veel elektronische cilinders op de markt. Met deze ‘slimme’ cilinders, motorcilinders, hoeft u de deur niet langer met de sleutel te openen. Zo is er de Danalock: een slim systeem dat werkt via je smartphone. De Danalock en vele andere veiligheidsproducten zijn o.a. verkrijgbaar bij Veiligheids-sloten.nl.

Danalock: het slimme slot 

Met je smartphone houd je overzicht en kun je op afstand zien wanneer je deur van het slot wordt gehaald. Bovendien kan je zelf de deur van het slot halen door middel van je smartphone, bijvoorbeeld met behulp van een pincode. Er is echter ook een auto unlock functie. Misschien heb je je handen vol of zit je telefoon ergens helemaal onderin je tas. Geen punt, want het slot gaat automatisch open wanneer u richting de voordeur loopt. Vervolgens vergrendelt het slot ook weer automatisch.  Cilindersloten van Danalock zijn betrouwbaar en beschikken over het SKG drie sterren keurmerk. De SKG3 cilinders hebben wel 100.000 verschillende sluitingen en zijn voorzien van kerntrekbeveiliging. De cilindersloten van Danalock zorgen er hiermee voor dat u ’s nachts rustig kunt slapen.

Digitale sleutels 

Bovendien kunt u met Danalock gratis digitale sleutels versturen. Sleutels die altijd toegang verlenen voor uw huisgenoten, Sleutels met bloktijd voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en sleutels die eenmalig werken voor bijvoorbeeld een installateur.