Het huis in Kerstsfeer

Hou je ook zo van de Kerstdagen? Een boom vol versieringen en lampjes in de kamer, kaarsen op tafel en genieten van de donkere winteravonden… Toch is het soms spannend als je de kerstspullen weer tevoorschijn haalt of alle ballen nog wel heel zijn. En vind je wat je vorig jaar gekocht hebt, dit jaar ook nog leuk?

Trend: roze en paars
Het is misschien even slikken voor mannen, maar de Kersttrend als het om versiering gaat van 2013 is het gebruik van roze en paars. Je kunt deze kleuren alleen gebruiken, maar ook samen met de ballen en ornamenten die je nog hebt. Dat is misschien al minder schrikken. We zien veel kerstbomen voel snoepkleuren: feloranje, aqua blauw, knalroze en lila. Maar ook de chique combinaties van goud met paars of zilver met roze wordt veel toegepast. Het accent ligt echter op deze twee trendkleuren.

Klassiek: zilver, rood of goud
Hou je meer van klassiek? Kies er dan voor om de versiering voornamelijk in één kleur te laten. Bijvoorbeeld zilver, goud of rood. Blauw zit tussen klassiek en modern in, maar doet het als kerstversiering ook erg goed. Hoewel de klassieke uitstraling voornamelijk uit één kleur bestaat, mag je natuurlijk wel kleuraccenten leggen.

Vrolijk: de bonte boom
Heb je door de jaren heen ook zoveel verschillende kerstornamenten verzameld? Bijvoorbeeld een bijzondere kerstbal uit een attractiepark, een slinger uit Zuid-Amerika, een zelfgemaakte versiering van de (klein)kinderen of een ornament die nog van je oma is geweest. Kies er dan eens voor om een bonte boom te creëren. Hang er eens gekke dingen tussen, waardoor iedereen steeds weer iets nieuws in je boom ontdekt.

Jouw versiering
Het belangrijkste van het versieren van het huis of de boom is dat eigenlijk alles mag. Vooral je eigen smaak is heel belangrijk. Zo wordt jouw boom altijd de mooiste die er is. Fijne Feestdagen!