Je ideale tuinhuis zetten? Let hier op!

De ideale plek voor je kinderen, maar ook voor de volwassenen om even lekker tot rust te komen of een gezellig avondje met je vrienden of vriendinnen te hebben. Dit is de plek waar 7 dagen per week je kinderen zullen relaxen met hun vrienden en er dus vaak zitten. Daarom wil je dus ook een perfect tuinhuis bouwen en er voor zorgen dat er niks aan mankeert. Om dit te voorkomen geven wij je een paar handige tips.

Fundering

Voordat je begint met nadenken over allerlei zaken rondom je tuinhuis zal je eerst een goede fundering moeten aanleggen. Het is namelijk niet prettig als je tuinhuis al na een paar weken wegzakt. Geef dus ook alles zijn tijd en ga niet gehaast te werk, laat zo bijvoorbeeld het beton dagen lang harden. Uiteindelijk zal je na het lange wachten meer plezier hebben van je tuinhuis.

De basis

De basis van een tuinhuis is een frame van hout waar je de wanden en het dak tegenaan gaat vastzetten. Het frame is gemakkelijk in elkaar te zetten, het enige wat je nodig hebt is genoeg hout. Bedenk in deze fase uiteraard wel waar je de deur en ramen wilt hebben voordat je zomaar begint.

Een dak boven je hoofd

De fundering ligt, de muren staan stevig, nu het dak nog. Allereerst zijn er verschillende daken voor een tuinhuis, zo heb je platte daken, groene daken maar ook daken met een punt.

Wanneer het om dakbedekking gaat is de keuze groot, zo kun je dus kiezen voor een dakbedekking waar je licht door heen wil laten komen maar ook een dakbedekking war helemaal geen licht doorheen komt.

 

Interieur

Wanneer je deze stappen allemaal hebt voltooid en je tuinhuis staat helemaal kun je dus gaan nadenken over het interieur. Wat ga je er allemaal in kwijt kunnen en wat wil je er allemaal in kwijt? Een tuinhuis is meestal niet zo gigantisch groot, denk dus bij het plaatsen van meubels etc. aan de grootte en plaats niet zomaar iets heel groots waardoor je daarna geen ruimte meer over hebt.

Ook heeft een tuinhuis vaak een schuin dak en dit betekent dat je dus moet gaan opletten met bijvoorbeeld telvisies ophangen en andere zaken. Aangezien een tuinhuis toch minder kan lijden dan een huis wil je er ook voor zorgen dat je zo veel mogelijk kan ophangen zonder spijkers of gaten in de muur te gebruiken.