Ideeën en tips voor leuke muurdecoratie

Een mooie witte muur is natuurlijk erg strak en erg veilig. Het kan echter ook wel wat saai zijn. Bovendien is het niet heel erg persoonlijk. Als dat anders kan, dan wil je dat natuurlijk maar al te graag. Gelukkig zijn er op dit vlak dan ook allerlei mogelijkheden te bedenken. Leuke muurdecoraties zijn er immers in vele verschillende vormen. Dat gaat bovendien ook wel wat verder dan een schilderij of een ingelijste foto aan de wand. Deze ideeën kunnen je hier een flinke hulp bij bieden.

Behangen met foto’s

Om toch even bij de foto’s te blijven, je hoeft ze natuurlijk niet ingelijst aan de muur te hangen. Veel leuker kan het zijn om te kiezen voor fotobehang. Er zijn al vele jaren allerlei mogelijkheden op dit gebied, maar in de afgelopen tijd is dit flink ontwikkeld. Daardoor is het alleen maar leuker geworden om hiervoor te kiezen als liefhebber. Fotobehang is tegenwoordig bovendien in grote mate aan te passen aan je eigen smaak en wensen. Dat maakt het alleen maar nog leuker natuurlijk.

Magneetverf

Maak van je muur een variant op de koelkast die je naar eigen inzicht kunt vullen met allerlei leuke dingen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor magneetverf. Zo kan je met behulp van een aantal magneetjes voortdurend andere dingen ophangen en maak je het iedere keer weer verrassend voor je bezoek om te zien wat er nu weer op de plek van de magneten te vinden is. Dit is natuurlijk ook leuk in jonge gezinnen. De kinderen kunnen hier immers ook plezier van hebben. Dat is ook veel waard.

Kranten

Wist je dat kranten perfect zijn als behang? Je kunt dan je muur een hele bijzondere, unieke tint geven. Het is wel belangrijk om er de juiste pagina’s bij te zoeken en deze ook op de juiste wijze aan te brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak ongewild patronen in te ontdekken. Hier kan je echter natuurlijk ook gebruik van maken door zelf een patroon te maken wat je aan de muur wilt terugzien. Het gebruik van kranten kan het bovendien flink origineel maken.