Voor ieder wat wils, een groot aanbod tuinmeubelen

Bij het aanschaffen van tuinmeubelen is het heerlijk dat er een groot aanbod is natuurlijk. Toch is het soms ook iets te veel van het goede en daarom willen wij jou graag helpen bij het maken van een keuze op het gebied van tuinmeubelen. In drie stappen kun jij een keuze maken voor tuinmeubelen en kun je heel gemakkelijk achter jouw stijl komen.

Romantisch, industrieel of modern er is een stijl voor iedereen

Iedereen heeft een eigen stijl en het is fijn om dat ook in een tuin te kunnen doorvoeren. Misschien is het voor jou duidelijk welke stijl bij jou past maar soms is het lastig om te achterhalen welke stijl bij jou en jouw tuin past. Je kunt natuurlijk het beste naar jouw interieur kijken om zo de tuin een verlengde te maken van jouw huis. Hierdoor creëer je een hele fijne sfeer die in huis en tuin doorloopt. Bij een romantische stijl worden vaak rustige en lichte kleuren gebruikt en zachte materialen zoals hout. Bij een industriële stijl moet je deden aan veel staal en aluminium in combinatie met strakke en harde lijnen.  Modern is een middenweg tussen romantisch en industrieel, er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen en vormen. Je kunt natuurlijk ook een hele andere stijl in jouw tuin doorvoeren dan in jouw huis. Het is maar net wat jij graag wilt, nadat je een stijl gekozen hebt is het belangrijk welke vormen en materialen jij wilt laten terug komen in jouw tuin.

De vormen in jouw tuin: rond, vierkant, rechthoekig of ovaal

Meestal hebben mensen wel een voorkeur voor een vorm. Rechthoekig wordt vaak gebruikt bij tafels en rond wordt steeds vaker gebruikt bij de vorming van stoelen. Het is dus belangrijk om uit te zoeken welke vormen er bij jou en jouw tuin passen. Vormen geven een speciale sfeer aan een ruimte en ook aan een tuin. Een ronde vorm geeft een romantisch en rustig gevoel en past dus goed bij een romantische tuin. Een ronde tafel straalt vooral gezelligheid uit, je kunt daaraan met zijn alle eten en iedereen kan contact met elkaar hebben. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin. Een rechthoekige of vierkante tafel zorgt voor strakkere en hardere lijnen en past daarom meer bij een industriële of moderne stijl. Ovaal is een gulle middenweg die steeds vaker gebruikt wordt bij het stijlen van tuinen. Je vindt ook steeds meer tuinmeubelen die ovale vormen hebben. Het is duidelijk, er is genoeg aanbod in tuinmeubelen. Bijvoorbeeld bij de zaak Latour Lith Je kunt tuinmeubelen krijgen in alle soorten, maten, stijlen en materialen.

Materialen stralen allemaal een andere sfeer uit

Na het kiezen van vormen die jouw aanspreken is het belangrijk om een keuze te maken op gebied van materiaal. Er zijn tientallen materialen waar tuinmeubelen van worden gemaakt. Ieder materiaal straalt zijn eigen stijl weer uit in combinatie met een vorm. Rustige materialen zoals hout worden vaak gebruikt in een romantische tuin. Harde materialen zoals staal en aluminium worden meestal gebruikt in een industriële tuin. Maar je kunt ook zelf een stijl creëren door materialen en vormen te combineren. In een moderne tuin worden vaak vormen en materialen gecombineerd en zo wordt een hele unieke stijl gecreëerd. Bij het kiezen van materialen is het natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met de prijs. De prijs tussen verschillende materialen verschilt namelijk behoorlijk.  Tijdens het kopen van tuinmeubelen kun je ziet dat (hard)hout een stuk prijziger is dan bijvoorbeeld RVS of aluminium. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met jouw eigen budget en de sfeer die het uiteindelijke materiaal geeft in jouw tuin.