Industrieel, opvallend, natuurlijk; de woontrends van 2018

We zagen het al aankomen in 2017: er verschenen nieuwe, donkere kleuren in de interieurs. Deze trend zet zich helemaal door in 2018! Okergeel, groen en turquoise blauw doen volop hun intrede. Deze tinten komen uitdagend en ook wel donker over. Het is even wennen aan deze nieuwe look. Gelukkig kiezen we de laatste jaren voor ruime woningen met veel lichtinval. Daardoor ogen deze donkere kleuren minder somber en kan er gecombineerd worden met lichtere kleuren. Het succes van loftwoningen en industriële panden is enorm. Men wil ze gezellig en warm inrichten, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk.

De stoere uitstraling van een industrieel pand

De kamers in een industriële woning zijn enorm. Het is vaak zo dat de verschillende ruimtes in elkaar doorlopen. Er zijn bijvoorbeeld grote raampartijen, opengewerkte trappen en eindeloos doorlopende betonvloeren. In een dergelijk interieur passen enkel grote stoere meubelen. In de industriële stijl wordt heel veel gebruik gemaakt van hout en metaal. Daarom kies je ook best je meubelen in deze robuuste materialen. Stoer hout voor kasten, tafels, bijzetmeubels, TV-kasten en ga zo maar door. Veel meubels worden voorzien van RVS poten of onderstellen. Dit geeft een zeer stoer uiterlijk aan de meubelen. Dergelijke meubelen passen perfect bij ruwe bakstenen muren, oude vloeren en dikke vloerkleden.

Hout past bij alle kleuren

Het hout van stoere meubelen vertoont mooie houttekeningen en heeft daardoor een natuurlijke look. Daardoor passen stoere houten meubelen bij elke kleur. Ga je voor een interieur met veel grijs, wit of en zwart? Of ga je eerder voor pastelkleuren zoals poeder roze, grijsblauw of licht pistache? Ook daar past hout perfect bij. Wil je het meer opvallend en volg je de woontrends van 2018 met de nieuwe kleuren? Ook deze gaan uitstekend met houten meubelen. Hout geeft aan je interieur een stijlvol en luxe cachet.

Groot en opvallend

Meubelen mogen gerust groot en opvallend zijn. Vijf meter is voor een tafel al haast geen uitzondering meer. Veel mensen kiezen voor meubels op maat, en halen zo de meubelen in huis die perfect passen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere enorme boekenkast of een reuze lange dressoir.

Kleed je interieur verder aan met grote zitbanken voor drie of zelfs vier personen, waarin je lekker lui kunt wegduiken. Kies ze eveneens in natuurlijke materialen zoals leder of een grove katoenen stof. Heb je nog een hoekje vrij dat je ook wilt aankleden? Denk dan bijvoorbeeld aan een bijzettafeltje, een mooie plantenbak of een sokkel voor je kunstwerk. Zo creëer je een mooi gevulde ruimte met heel wat stijl. Maak een duidelijk statement. Je interieur is een weerspiegeling van wie jij bent!