Industriële badkamer en suite

De industriële woontrend is nog helemaal niet op zijn hoogtepunt. Er zijn nog heel wat plekken in huis waar de industriële stijl zijn plaats aan het veroveren is. Een lekker woonhuis begint immers bij een huis dat tot in de kleinste hoekjes in dezelfde stijl is ingericht. Koppel je eigen stijl aan de laatste woontrends en je krijgt: een industriële badkamer en suite. Wij zochten alvast een paar tips en inspiratie voor jou.

Gebruik ijzeren raampartijen en deuren

Industriële panden waren uitbundig voorzien van ijzeren ramen. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van metalen schuifdeuren. Neem deze ideeën mee in je inrichting van je badkamer en suite. Ze verhogen het stoere accent en laten het licht mooi doorstromen tussen de badkamer en je slaapkamer.

Kies je slaapkamer en badkamer in dezelfde kleuren en materialen

Binnen de industriële stijl bestaan er nog diverse trends. Je hebt waarschijnlijk voor één of meerdere (maar niet alle) van de volgende materialen gekozen voor je slaapkamer: beton, ruwe baksteen, keramiek tegels, hout, glas, koper, messing, of metaal. Kies bijvoorbeeld een bad in betonlook als je in je slaapkamer betonlook muren hebt. Of laat het hout van je vloeren doorlopen. Zo creëer je een perfect geheel tussen je slaapkamer en je badkamer en wandel je feilloos tussen deze twee oorden van genieten heen en weer. Want daar gaat het bij een lekker woonhuis toch om?

Laat je adviseren

Weet je zelf niet goed wat je wilt of hoe er aan te beginnen? Dit is geen schande! Laat je goed adviseren of ga inspiratie opdoen bij een woonwebsite. Zo krijg je een beter inzicht wat voor jou het beste past. Bouw je je badkamer in je slaapkamer? Of gebruik je de kleine kamer naast je slaapkamer als badkamer? En hoe zit het met de water- en elektriciteitsleidingen? Welke afvoer en verluchting moet je voorzien? Plaats je best een vrijstaand bad of eerder een bad tegen de muur? Het zijn praktische vragen die wel wat technische antwoorden vereisen. Samen met onze tips hierboven kom je er gegarandeerd wel uit. Binnenkort geniet jij van een heerlijk spa-gevoel in je badkamer en suite!