Industriële badkamers zijn stoer en trendy

De industriële stijl is al een hele tijd in. De loft-woningen, opgeknapte ateliers of een rijhuis waar industriële elementen in gebracht worden: ze zijn en blijven gegarandeerd nog een hele tijd populair. Bij renovaties worden verlichting en meubelen nogal snel vervangen. Badkamers daarentegen werden hierin nogal eens vergeten. Het is eerlijk gezegd soms wel een hele opdracht om een badkamer volledig te vernieuwen. Maar woontrends veranderen en gelukkig wordt nu ook de badkamer ingericht in dezelfde stoere en ruwe stijl als de rest van de woning.

 

Het succes van de industriële stijl

Deze stijl, en daarmee ook de industriële badkamer, heeft zijn populariteit aan verschillende elementen te danken. Zo gaan we bijvoorbeeld meer en meer kiezen voor eerlijke materialen. Denk maar aan beton, metaal en hout. Het zijn dé materialen om een industriële badkamer in te richten. Daarnaast gaan we voor duurzaamheid en we gaan spullen recupereren. We vinden meubelen, verlichting en accessoires in tweedehandswinkels en gaan daarmee aan de slag. Zo zien we in industriële badkamers oude fabriekslampen, gerecupereerde tegels uit oude huizen of we maken een douchecabine van een oude ijzeren deur met veel glas.Industriële badkamer

Alles kan en mag

Kranen uit de douches van een leegstaande fabriek, gegalvaniseerde teilen als wasbakjes, steigerhouten rekken of ruwe bakstenen muren: het kan in een industriële badkamer. Vloeren en muren worden eenvoudig met beton bekleed. Bij de inrichting worden vooral natuurlijke kleuren gebruikt. Wit, grijs, beige en hout zijn de hoofdkleuren. Deze versterken nog maar eens de gezelligheid die er heerst in een huis in industriële stijl.

Zeg niet zomaar badkamer tegen een industriële badkamer

De badkamer wordt meer dan alleen maar een plaats waar je je wast. Het wordt een luxe relaxruimte met diffuus licht. De badkamers worden ook alsmaar ruimer. Er is dus plaats genoeg om er andere activiteiten te doen. Er wordt een ligzetel geplaatst om lekker te relaxen na een ontspannend bad. Je leest er een boek of je knuffelt met de kinderen. Het is een plaats waarin je je terugtrekt en eens lekker tijd voor jezelf neemt. Gewoon genieten is de boodschap!