Dit is waarom camerabewaking een ondergeschoven investering voor je woning is

Tegenwoordig is het een veel gebruikte investering in huizen, maar toch zijn er veel vooroordelen over camerabewaking in je huis. Een goede beveiliging van het huis is in principe een must, want op een inbraak zit niemand te wachten. Echter kunnen er wel veel voor- en nadelen bestaan aan het hebben van een goede beveiliging. Ook de manier van beveiligen van je huis kan op meerdere manieren, waardoor de juiste bewaking vinden een grote klus kan worden.

De soort en het merk van camerabeveiliging

Er zijn vele soorten en merken voor camerabeveiliging. Het vinden van het juiste merk kan daarom lastig zijn. De prijzen van de camera’s loopt dan ook flink uit een. Zo zijn er diverse budget camera’s beschikbaar, maar is het ook mogelijk om voor een duurdere variant te kiezen. Een dure camera hoeft niet altijd beter te zijn dan de meeste goedkope. Deze kunnen namelijk ook over voldoende kwaliteit beschikken.

Is camerabeveiliging dan ook moeilijk?

Het antwoord op de vraag is vrij simpel, namelijk nee. Het aansluiten van de camera’s wordt vaak gedaan door het ingehuurde bedrijf, waardoor je hier zelf geen omkijk aan hebt. Het voordeel hiervan is met name dat de camera’s goed zijn aangesloten en dat je zelf geen problemen hebt met losse kabels door het hele huis. Als de camera’s eenmaal zijn aangesloten is het ook vrij gemakkelijk om de camerabeelden terug te kijken. Vaak zijn de camera’s aangesloten met een COAX kabel, waardoor terugkijken een makkelijke optie is.

De privacy van een camera

Veel mensen zijn bang voor de privacy van de beveiligingscamera’s. De camera’s kunnen in principe alles opnemen. Op het moment dat je er voor kiest om een camera in de badkamer of slaapkamer op te hangen, worden dus ook alle priv├ę momenten gefilmd. De camera’s zijn zo gemaakt dat het voor hackers niet makkelijk is om deze beelden te kunnen bekijken. Verder ben je er zelf verantwoordelijk voor om de beelden te delen met anderen. Je hebt dus zelf in de hand of andere mensen jouw beelden te zien krijgen of niet.

De camerabewaking veilig en niet in het zicht ophangen

Vrijwel niemand vindt het fijn om de hele dag de camera in huis te zien hangen, wat natuurlijk logisch is. Niemand houdt ervan om bekeken te worden. Daarom is een groot voordeel van de beveiligingscamera’s dat ze ongezien opgehangen kunnen worden. Zo kunnen de camera’s verstopt zijn in een rookmelder. Hierdoor kun je niet zien dat er eigenlijk een camera in de rookmelder zit.