Je eigen werkkamer

Je hebt je woonkamer gezellig en praktisch ingericht. Een sfeervolle zithoek, een eettafel waar je gezellig aan kunt eten. Toch is de ruimte niet voor alles even geschikt. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de mogelijkheid tot telewerk, die door veel werkgevers wordt geboden, dan is de woonkamer minder handig.

Telewerk
Telewerk is letterlijk: werk op afstand. Met je baas heb je overeengekomen dat je een bepaald deel van je werkuren, meestal één of twee dagen, vanuit de huis kunt invullen. Met de tegenwoordige communicatiemogelijkheden is dat technisch geen probleem. Draadloze telefoon- en internetverbindingen zorgen ervoor, dat er steeds contact mogelijk is met de baas en dat je bestanden netjes in de cloud bereikbaar zijn. Natuurlijk maak je met je werkgever goede afspraken.

Studeer- of werkkamer454340005
Nu de afspraken zijn gemaakt kun je beginnen met het kiezen en inrichten van een studeer- of werkkamer. Licht en ruimte zijn hierbij kernwoorden. Je houdt het werken in een donker en benauwd vertrek niet lang vol. Kies dus een vertrek dat ruim genoeg is, waar voldoende daglicht binnenvalt en dat geventileerd kan worden.

De meubeltjes
De volgende stap is het kiezen van de juiste meubels. Let er in de eerste plaats op dat ze praktisch zijn. Een designkast waar je nauwelijks spullen in kwijt kunt, is natuurlijk niet handig. Nog belangrijker is dat je aandacht besteedt aan de ergonomie. Je gaat je bureaustoel uren achter elkaar gebruiken, dus daar moet je goed en recht op kunnen zitten. De hoogte van bureaustoel en bureau moeten precies op elkaar, maar ook op jou worden afgestemd. Op RSI-klachten zit niemand te wachten.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve bureaustoel? Dan zijn de bureaustoelen van het merk Eames wellicht een goede optie. Bij deze bureaustoelen ligt de klemtoon op de perfect ontwikkelde rugsteun en het gebruik van oerdegelijke materialen. Dit zorgt voor een comfortabele zit tijdens het werken!

Mooi
De laatste stap is de aankleding van de ruimte. Hoewel er natuurlijk gewerkt of gestudeerd moet worden, mag het ook wel een beetje leuk zijn.