Je tuin kindvriendelijk maken

Hoera, de zomer komt er weer aan! Heerlijk om straks weer gewoon alle ramen en deuren open te kunnen zetten, van de zon te kunnen genieten en in de tuin te relaxen. Maar zeker als je kinderen hebt, is het de moeite waard nu alvast even wat aandacht aan de tuin te besteden, zodat je straks als het echt warm wordt optimaal kan genieten buiten!

Indeling
Als het enigszins kan, is het verstandig bij de indeling van de tuin rekening te houden met de activiteiten van de kinderen. Om te voorkomen dat je terras elke keer volgebouwd staat met fietsjes en ander speelgoed, is het maken van een aparte hoek voor de kinderen geen gek idee. Als hier bijvoorbeeld wat gras ligt en eventueel een opbergplek voor speelgoed, scheelt dat voor de rest van de tuin.

Beplanting
Het is fijn veel groen in de tuin te hebben. Heb je kinderen, let er dan op dat er absoluut geen giftige planten in de tuin staan. Ook al zijn je kinderen al de ‘ik stop alles in mijn mond’ fase ontgroeid, neem geen risico’s. Er zijn genoeg leuke niet-giftige planten en bloemen. Hier vind je een overzicht van giftige planten. Wat heel leuk is, is om bijvoorbeeld frambozenstruiken of een fruitboom in de tuin te zetten waar kinderen juist wél van mogen proeven!

Spelen
In een tuin moet natuurlijk gespeeld worden. Er zijn allerlei soorten speelplaatsen voor de tuinop de markt. Wat leuk is voor jouw kinderen hangt af van hun leeftijd en natuurlijk ook van de ruimte die in de tuin beschikbaar is. De bekende schommels blijven onverminderd populair en aan een schommelrek kun je ook ander onderdelen, zoals ringen of een rekstok, ophangen. Heb je iets meer ruimte, dan is een glijbaan of een klimtoestel ook erg leuk.