Kenmerken van een moderne keuken

Wanneer we aan de verschillende stijlen van keukens denken, is het vaak moeilijk deze uit elkaar te houden. Hierbij daarom enkele kenmerken om een moderne keuken te onderscheiden van de vele andere mogelijkheden. Voor extra inspiratie kan je deze keukens altijd in een showroom bewonderen.

moderne keuken

Strakke lijnen
Een van de kenmerken van een moderne keuken, zijn de strakke lijnen die erin terugkomen. In een moderne keuken is geen ruimte voor allerlei soorten vormen. Er wordt in sommige gevallen wel gebruik gemaakt van kastjes in verschillende hoogtes, maar deze worden niet tegen elkaar aan geplaatst. Wat je veelal ziet, is dat er allerlei kasten op dezelfde hoogte tegen een muur worden geplaatst. Daarbij ogen ze als één geheel.

Ook de andere onderdelen van de keuken hebben strakke lijnen, zonder verschil in hoogte en vormen. Een kookeiland kan hier deel van uitmaken.

Veel ruimte, weinig toevoegingen
In een moderne keuken is veel ruimte om te koken. Daarbij zijn het aanrechtblad en andere horizontale oppervlakken niet volgepropt met allerlei hulpmiddelen. Een moderne keuken oogt onder andere zo strak, doordat deze toevoegingen ontbreken. Er wordt geen gebruik gemaakt van ‘gezellige’ snufjes als accessoires. Ook de deuren zijn strak, doordat vaak gebruik wordt gemaakt van een kliksysteem zonder hendels.

keuken modern

Design
Designkranen, afzuigkappen en ovens maken in veel gevallen deel uit van een moderne keuken. Door de strakke lijnen die hierin terugkomen, vormen deze dingen een perfecte aanvulling op een keuken in deze stijl. Dit soort kranen en dergelijk kunnen dan als echte eyecatcher fungeren.

Materialen
Bij een moderne keuken wordt veelal gebruik gemaakt van glas, roestvrijstaal en glanzende materialen. Door deze materialen oogt de keuken erg modern en zelfs ietwat chic. Zorg er daarbij wel voor dat niet wordt gecombineerd met tig materialen door elkaar. Dit zou er immers voor zorgen dat het rommeliger oogt, en dat gaat juist helemaal tegen deze stijl in.

Fotocredits: MC Creaties