De kerstdecoratie trends van 2018

Nog even en de kerstversiering ligt weer in de winkel, want het warmste feest van het jaar in de koudste periode komt er weer aan. Om je huis kerstproof te maken kun je maar beter op tijd beginnen.

De kerstboom
De kerstboom is het middelpunt van de huiskamer dus die mag natuurlijk niet ontbreken. Een tip, neem gewoon een kunstkerstboom! Daar heb je namelijk levenslang plezier van en levert je een stuk minder rommel op al die dennennaalden overal. Wist je dat ze net echt lijken?

Niet alleen leuk voor aan de boom .

Kerstballen zijn natuurlijk onmisbaar voor in de boom maar je kan ze ook voor andere dingen gebruiken. Leg ze bijvoorbeeld in een schaal met wat leuke takjes en dennenappeltjes en wat glitters of stop ze in een vaas met lichtjes. Of hang ze in een slinger aan de muur of aan een kerstkrans dat kan natuurlijk ook nog. Zo kan je er ieder jaar weer lekker creatief mee bezig zijn, en hou je de variatie er in.

De kerstversiering en decoratie
Ieder jaar willen we de kerstboom toch weer anders versierd hebben helaas is dat wel een dure hobby. Maar wat nu als je het zelf kan maken. Begin met een basis kleur als wit of zilveren ballen. En voeg daar gewoon ieder jaar kleurrijke handgemaakte attributen aan toe. Zoals stoffen engeltjes, kerstkoekjes, andere leuke strikjes of glitterslingers of zuurstokjes.

Kersthuisjes

Om nog meer sfeer in huis te krijgen kunnen de kersthuisjes natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om een klein kerst dorpje in huis te hebben. . Geef jezelf gewoon ieder jaar een onderdeel van het dorp cadeau en bereid je kerstcollectie zo uit. Zo is het voor heel de familie ieder jaar weer spannend wat er aan het dorp toegevoegd is. Ook leuk is het om dit dorpje op te leuken met nepsneeuw en takjes van buiten.

Vergeet jezelf niet..

Vergeet natuurlijk ook jezelf niet. Sinds een paar jaar zijn de kerstruien weer helemaal in. En hoe leuk is het als heel het gezin dezelfde trui aan heeft? Lekker ’s avonds in de bank in de zelfde kersttrui geeft toch wat extra sfeer, vind je niet?  Ook handig voor de kerstkaart, gewoon een foto van jullie in en kerstrui en je kerstkaart steelt dit jaar de show! Wil je echt uitpakken dan zijn er natuurlijk ook nog leuke bijpassende kerstsokken.

Complete kerstbeleving

Nu jullie een aantal tips hebben gekregen kun je vast aan de slag want je kan natuurlijk maar niet vroeg genoeg beginnen. Ga alvast lekker fantaseren hoe jij dit jaar jou huisje kerstproof wil maken. En vergeet niet de kerstmuziek aan te zetten wanneer je begint. Zo krijg je veel meer inspiratie. Wees lekker creatief en geniet vanaf het begin want voor je het weet is kerst alweer voorbij.