Je keuken landelijk inrichten

Hoewel moderne keukens voor veel mensen het toppunt van comfort en luxe zijn, worden landelijke keukentrends steeds populairder. En daar zijn enkele goede redenen voor! Zo laat een landelijke inrichting ruimte voor het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren, waardoor een gezellige atmosfeer wordt gecreëerd. Het landelijk inrichten van je keuken is tenslotte helemaal niet zo moeilijk – en dat bewijzen de volgende tips!

De beste landelijke keukentrends

1. Denk aan de basis

Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk de basis van de keuken zo landelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan het gebruik van neutrale maar warme kleuren, afgewisseld met lichte kleuren op muren en kozijnen. Voor je accessoires kan gaan afstemmen op de inrichting van je keuken, moet de kern van die ruimte zelf landelijk ogen.

Op die manier kan je later eenvoudig andere landelijke elementen toevoegen die die stijl nog verder uitbreiden. Kies dus bijvoorbeeld voor een houten vloer in een niet al te donkere kleur en je bent goed op weg!

2. Kies het juiste meubilair

Zodra de basis van de keuken klaar is kan je vervolgens je meubilair kiezen. Het spreekt voor zich dat je best meubels koopt die aansluiten op het kleurenpalet en de stijl van de vloer en muren.

De landelijke stijl is eigenlijk afkomstig uit het begin van de 20e eeuw, toen zowat lk huishouden er landelijk uitzag. In die tijd was het fornuis de basis van elke keuken, en dat is tegenwoordig nog altijd zo bij woningen die landelijk zijn ingericht. Kies dus voor een fornuis (maar ook kasten en andere voorzieningen) die in harmonie zijn met de aanwezige kleuren en materialen!

3. Keukenaccessoires spelen ook een rol

Vooral bij een landelijke inrichting spelen de juiste keukenaccessoires een grote rol bij het bereiken van de perfecte sfeer. In een modern interieur zijn die misschien niet zo belangrijk, bij een klassiekere inrichting zijn ze essentieel. Kies voor potten, planten, een weegschaal, keukenmachines en nog vele andere benodigdheden die perfect op de stijl van de keuken zijn afgestemd.

Decoratiemogelijkheden zoals wollen dekens, warmkleurige sierkussens, fraaie theelichtjes en houten elementen dragen ook bij aan de landelijke atmosfeer die in de keuken gecreëerd wordt – en maken de ruimte dan ook zo veel aangenamer om in te vertoeven!

Op zoek naar een hele nieuwe keuken? Bekijk ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.