Kosten gietvloer per m2

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer. Logisch ook, want een gietvloer heeft over het algemeen een strakke uitstraling, is makkelijk in onderhoud en is redelijk slijtvast. Ook is een giervloer maar een paar millimeter dik. Hierdoor kan het meestal gewoon over je bestaande vloer gegoten worden. Maar wat kost een giervloer eigenlijk en is geld lenen voor een gietvloer slim?

Wat kost een gietvloer per m2?

De kosten van een gietvloer zijn onder andere afhankelijk van het soort gietvloer dat je wilt. We zetten de drie meest voorkomende soorten giervloer voor je op een rij:

Prijs gietvloer per m2
Soort giervloer Eigenschappen gietvloer Dikte Gemiddelde prijs m2
Epoxyvloer (EP) Vloeistofdicht
Stootvast
Hygiënisch
2-3 mm € 70 – € 110
Polyurethaan vloer (PU) Elastisch en scheur overbruggend
Krasgevoelig
3-5 mm € 80 – € 120
Acrylaatvloer (PMMA) Scheur- en krasvast
Makkelijk te onderhouden en hygiënisch
3-5 mm € 45 – € 65

Tip! De prijs van een gietvloer is ook afhankelijk van het totale oppervlakte. Ook verschillen de prijzen van een gietvloer per aanbieder. Het is dan ook slim om altijd meerdere offertes op te vragen.

Bijkomende kosten gietvloer

Naast het gieten van een kunstharsvloer, krijg je soms nog te maken met bijkomende kosten. Vaak moeten ze de ondergrond nog egaliseren of voorbewerken, komt er een antislip laag overheen of wil je bijpassende plinten. Deze kosten worden niet altijd meegenomen in de prijs.

Tip! Als je een offerte voor een gietvloer opvraagt, is het dus verstandig om goed te kijken welke werkzaamheden worden meegenomen. Zo krijg je niet te maken met onverwachte kosten bij je gietvloer.

Gietvloer kosten financieren

Al met al kost een gemiddelde gietvloer voor 60 m2 dus al snel zo’n 5.000 euro. Toch een hoop geld. Geld dat niet iedereen heeft of zomaar kan uitgeven voor een nieuwe gietvloer. Een financiering in de vorm van een persoonlijke lening biedt dan misschien uitkomst.

Bij een persoonlijke lening ontvang je namelijk het hele bedrag in één keer op je rekening. Van dat geld koop je dan een nieuwe gietvloer. Het terugbetalen van de lening doe je in vaste termijnen tegen een vaste lage rente. Zo weet je vooraf precies hoeveel de lening voor je gietvloer kost.

Tip! De rente lening verschilt per kredietverstrekker, soms wel 5 procent! Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod leningen online en bespaar honderden euro’s per jaar op je lening voor je nieuwe gietvloer.