Kunstgras op het balkon

Je hebt een heerlijke flat, alle ruimte om te leven, slapen, koken, baden en eten. Het enige wat je soms mist is een tuintje. Het gras onder je voeten in de ochtendzon met de kat of hond aan je voeten, genietend van een ontbijtje of kop thee… Laat het niet bij dromen en leg kunstgras aan op het balkon.

Net echt
Vroeger voelde kunstgras aan als harde plastic sprieten en het was alles behalve comfortabel. Tegenwoordig wordt kunstgras van speciale, zachte vezels gemaakt. Hoe langer de grashalm, hoe zachter het wordt. En hoe echter het aanvoelt aan je voeten, handen en lichaam. Want het voelt zo echt dat je er eigenlijk op wilt gaan liggen om naar de wolken te staren.

Verschillende prijzen
Een stukje kunstgras voor het balkon hoeft niet zo heel duur te zijn. Het is wel verstandig om rond te shoppen voordat je kunstgras aanschaft. Ga samples voelen in showrooms of vraag samples aan. Zo kun je de beste kunstgrasmat uitzoeken die helemaal past bij jouw wensen.

Vulmateriaal
Kunstgras wordt vaak opgevuld met zand om het meer stabiliteit te geven en de vezels rechtop te laten staan. Dit is belangrijk als je kunstgras in de tuin neemt of voor een dakterras, maar op een balkon is het niet echt nodig. Om de vezels (en grassprieten) rechtop te houden kun je kiezen voor kunstgras met mosdraad. Dit vult de grasmat mooi op en geeft het een natuurlijk uiterlijk.

Genieten
Tover je balkon om tot een mini tuin met kleurrijke hangplanten, een vogelkastje of een leuk balkontafeltje en natuurlijk een comfortabele zitzak of tuinstoel. Dat wordt genieten van ieder moment.