Landelijke slaapkamerinrichting

Landelijk wonen

Als je van een landelijk interieur houdt wil je ook dat je hele huis een landelijke look krijgt. Deze populaire woonstijl zie je in veel huishoudens terugkomen. Deze inrichting is comfortabel en geschikt voor grote gezinnen maar ook voor echtparen zonder kinderen. Veel mensen kunnen zich vinden in deze look en willen naast hun huiskamer ook de slaapkamer inrichting van een landelijke uitstraling voorzien. De meest opvallende kenmerken van een landelijk interieur zijn;

Vormgeving

De vormgeving is functioneel maar wel sober. Niet al te veel tierenlatijntjes, kleine beeldjes en andere snuisterijen. Tafels en stoelen zijn vaak voorzien van bolvormige poten.

Bedden

Het bed is natuurlijk het belangrijkste element in de slaapkamer. Gemaakt van hout of smeedijzer passen ze perfect in een landelijke slaapkamer inrichting. Als sprei kan een mooie quilt of gehaakte wafeltjesdoek worden gebruikt.

Kleuren

De kleuren in een slaapkamer zijn neutraal. Een houten plankenvloer hoort helemaal bij dit interieur. Wanneer je een landelijke slaapkamer inrichting wilt, kies je voor de lichte kleuren op wanden en plafond. De vloer hoeft niet persé voorzien te worden van oude planken. Er is laminaat te koop die de uitstraling heeft van een oude parketvloer.

Landelijke slaapkamer inrichting

De landelijke slaapkamer wordt voorzien van meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Oude houten planken achter je bed staat prachtig. Accessoires maken een landelijk interieur helemaal af. Toch kan een modern schilderij ook heel goed tot zijn recht komen. Lampen zijn belangrijk en mogen voorzien zijn van moderne accenten. Verder zijn oude koffers een prachtig accessoire voor de slaapkamer. Een plafond van oude balken zou helemaal top zijn. Dit is echter niet weggelegd voor de doorsnee rijtjeswoning. Met de juiste accessoires kun je echter een mooie landelijke slaapkamer inrichting creëeren.

Landelijke accessoires

Géén accessoire maar toch erg belangrijk zijn de lakens en dekens op het bed. Grijs, wit en zachte pastelkleuren zijn de juiste keus. En wat te denken van een wit met blauw gestreept fris uitziend dekbedovertrek.

Afbeeldingen aan de muur

Mooie zwart-wit foto’s van de natuur kunnen toegepast worden in deze woonstijl. De modern landelijke stijl vraagt om enkele lijsten en de klassieke woonstijl kun je met meerdere kleinere lijstjes met foto’s aan de gang.

Open haard

Evenals in de woonkamer is een open haard in de landelijke slaapkamer een geweldig item. Dit hoeft helemaal niet een echte haard te zijn. Veel bouwmarkten verkopen prachtige schouwen voor niet al te veel geld. Deze kun je prima als eye-catcher gebruiken in een landelijke slaapkamer.