Hoe maak ik mijn tuin gezellig?

De tuin vormt voor veel mensen een plek om heerlijk te kunnen ontspannen na een lange werkdag. Zeker in de zomer staan veel tuin in bloei, wat de tuin tot een sfeervol en kleurrijk geheel maakt. Naast een combinatie van verschillende planten, struiken en bomen zijn er tal van andere mogelijkheden om je tuin gezelliger te maken. In dit artikel bespreken we een aantal elementen die je aan je tuin kunt toevoegen om hier een gezellige plek van te maken. Hoe zorg jij er momenteel voor dat je tuin gezellig is?

 

Maak gebruik van een mooie loungeset

Een van de mogelijkheden die je hebt om van je tuin een gezellige plek te maken, is het gebruik van een loungeset. Kijk bijvoorbeeld eens naar een loungeset van Fonteyn.nl! Deze aanbieder biedt een groot aantal verschillende tuinmeubelen aan, uiteenlopend van een complete loungeset tot losse fauteuils en tuinbanken. Met een loungeset kun je het terras opvullen, waardoor lege plekken worden tegengegaan. Heb je toch nog een lege plek op je terras? Kies dan voor een vuurtafel, een aantal bloempotten, of soortgelijke accessoires voor op je terras en balkon.

 

Combinatie van planten en struiken

Om je tuin van voldoende kleur te voorzien is het raadzaam om een combinatie te maken van verschillende planten, struiken en boompjes. Op internet vind je meer informatie over de bloeitijd en –periode van verschillende planten. Probeer deze combinatie zo samen te stellen dat er het gehele jaar iets in bloei staat! Daarbij is het in het geval van struiken leuk om te kijken naar de insecten die zij aantrekken. Plaats bijvoorbeeld een vlinderstruik in je tuin om in de zomer verzekerd te zijn van vrolijk fladderende vlinders! Dit is ook voor je kinderen een leuke toevoeging aan de gezellige sfeer in de tuin.