Maak het af met accessoires!

Een nieuw huis of een verbouwing zorgt ervoor dat je veel nadenkt over hoe het er allemaal uit moet komen te zien. Vaak kijk je dan naar het grote plaatje en vergeet je daarbij de details, jammer want juist het hebben van oog voor detail zorgt ervoor dat de klus ook echt afgerond kan worden. En met detail hebben we het natuurlijk over accessoires, want juist die dingen zorgen voor de juiste uitstraling, de juiste sfeer en geven het gevoel dat je ook echt thuis bent. 


Fabrieksstandaard
Een nieuw huis heeft vaak nog alles hetzelfde als de buren, zo is het deurbeslag en schakelmateriaal niet echt origineel te noemen. Bovendien past het bijna nooit bij je interieur en wijkt het vaak enorm af van je persoonlijke smaak. Maar zelfs in een oud huis kom je nog vaak het schakelmateriaal tegen uit de tijd dat het huis gebouwd werd en ook de deuren zijn vaak jarenlang onveranderd gebleven. Denk er daarom ook eens over na of dit wel is wat je wilt en pas het aan aan je eigen smaak of stijl. Je zult zien dat een andere deurklink of een nieuwe wandcontactdoos die wel aan de moderne standaard voldoet een aanwinst zijn voor je huis. 

Kleine verandering aan de inrichting
Natuurlijk heb je je eigen meubels naar eigen smaak uitgekozen. Maar als je meerdere kasten of kastjes in dezelfde kamer plaatst, kan het voorkomen dat het er erg rommelig uitziet. Weet dan dat je ook het meubelbeslag aan kunt passen. Zo kun je in een handomdraai alle meubilair voorzien van dezelfde stijl, waardoor alles mooi bij elkaar past en er bijzonder stijlvol uitziet. Een knopje of handgreep is namelijk zo vervangen.

Deurbeslag aanpassen
Elk huis heeft zijn eigen sfeer en uitstraling, meestal gemaakt door de bewoners zelf. Of het nou modern of klassiek is eigenlijk moet je hier ook de deuren op aanpassen. En dat kan heel eenvoudig door het deurbeslag te vervangen. Vervangen is een fluitje van een cent, het resultaat spreekt voor zich.

Hang eens een plankje op
Heb je veel spullen die je op wilt bergen, of gewoon een leuke collectie vazen, spaarpotten of beeldjes die je leuk neer wilt zetten. Of wellicht gewoon een mooie boekencollectie, denk dan eens aan het plaatsen van een plank. Met een mooie bij je interieur passende plankdrager maak je je kamer helemaal af.

Oud materiaal vervangen
In een al wat ouder huis heb je te maken met ouder schakelmateriaal. Na verloop van tijd verkleuren deze, voldoen ze niet meer aan de eisen en zijn ze zelfs ronduit gevaarlijk. Bovendien passen ze vaak niet bij het interieur en zitten ze ook nog eens op de verkeerde plek. En met wat pech heb je er zelfs veel te weinig! Wat je in dit geval kunt doen is dit schakelmateriaal vervangen door iets moderns en passend bij het doel en de plek waar het nodig is. Denk hierbij goed wat je wilt en zoek dat uit wat bij de ruimte en het doel past.