Meer licht en ruimte? Laat een dakkapel plaatsen

Wat is er nu fijner dan een leefruimte die goed verlicht en lekker ruim is? Het zorgt voor een ontspannen sfeer en het geeft je humeur direct een boost. Met een aantal kleine aanpassingen creëer je al veel meer licht en ruimte. Wil je het echt goed doen? Laat dan een dakkapel plaatsen.

6 tips om meer licht en ruimte te creëren

Zeker wanneer je een kleine woning hebt kan het lastig zijn om met de ruimte om te gaan. Als basis heb je natuurlijk een bank, tv met televisietafel, eettafel en een kast nodig. Maar door deze grote meubels verlies je al snel ontzettend veel ruimte en licht. Met onderstaande praktische tips kun je dit eenvoudig voorkomen:

  • Verf je muren in een lichte kleur, zo lijkt een ruimte al snel een stuk groter;
  • Dit geldt ook voor de vloer en voor het plafond;
  • Hang spiegels op. Deze vangen het natuurlijke daglicht op verspreiden het licht door de ruimte;
  • Een slim opbergsysteem is een ideale oplossing. Denk aan opbergbakken onder de bank of ga de hoogte in;
  • Maak gebruik van lichte meubels in plaats van donkere;
  • Houd de ruimte netjes en opgeruimd, dit zorgt voor heel veel extra ruimte.

Een dakkapel voor meer licht en ruimte

Met bovenstaande tips kom je dus al een heel eind. Maar wil je echt meer licht en ruimte creëren? Laat dan een dakkapel plaatsen. Met een dakkapel trek je namelijk een deel van een laag of schuin dak recht. Hierdoor ontstaat er in de leefruimte veel meer ruimte die je goed kunt benutten. Bovendien worden er in de dakkapel grote ramen geplaatst waardoor er automatisch meer licht naar binnen schijnt. Het is een goede investering in je woning en lang niet zo duur als een aanbouw. Benieuwd naar de mogelijkheden van een dakkapel? Laat je dan eens inspireren door de dakkapellen van Horsten Kozijnen.

Hoe richt je een ruimte met dakkapel in?

Goed, je hebt een dakkapel laten plaatsen en de ruimte heeft inderdaad meer licht en ruimte, maar dan? Hoe ga je de ruimte inrichten en waar ga je het voor gebruiken? Eigenlijk past een dakkapel goed bij iedere ruimte. Zo kun je in een slaapkamer het bed in de extra ruimte plaatsen of je maakt er een mooie zithoek van. Wil je de kamer gebruiken om te werken of studeren? Plaats dan je bureau voor het raam. En zelfs in een badkamer komt de extra ruimte van een dakkapel goed van pas. Plaats bijvoorbeeld het toilet, het bad of een kastje in deze extra ruimte. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Laat je een dakkapel plaatsen en wil je de ruimte herinrichten? Ga dan eerst op zoek naar inspiratie. Kijk rond op internet en maak een eigen moodboard. Zo kom je ongetwijfeld ontzettend veel ideeën tegen om de ruimte optimaal te benutten en ben je weer een stapje dichterbij je droomhuis.