Metselwerk: in en om het huis

Trends van metseltechnieken en gevelstenen zijn voortdurend in beweging. Met het verloop van de eeuwen heeft dat ertoe geleidt dat we vandaag de dag over een enorme keuze aan metseltechnieken, stenen en speciekleuren beschikken. Ten gevolge daarvan kunnen we bij het bouwen van een huis voor het luxeprobleem komen te staan dat we niet goed weten wat voor soort metselstenen en welke manier en kleur van voeg we moeten nemen. Wij geven enkele tips voor metselwerk:

Creeër een eindbeeld
Om een betere voorstelling te krijgen van de uiteindelijke kleur van de gevel en het samenspel van verschillende materialen of metseltechnieken kun je de architect om een 3d projectie vragen. Let daarbij extra op de gebruikte voegkleur en laat hem verschillende combinaties maken. De kleur van een metselvoeg kan de gevelsteen namelijk laten spreken of juist neutraliseren.

metselwerk

Als het metselen aanvangt
Over een jaar genomen regent het in ons land een flink aantal dagen. Ondanks dat zowel jij als de aannemer de bouw binnen zo kort mogelijke tijd af wilt hebben is het beter dat er niet op regenachtige dagen gemetseld wordt. Wanneer een vers gemetselde muur lang blootstaat aan vocht laat dat vlekken achter van cementsluiers en vergroot de kans op uitlogingen.

Metselwerk in huis
Vroeger moest alles strak gestuct worden maar tegenwoordig zijn stenen wanden in je huis weer helemaal terug. Daarvoor zijn speciale steenstrips uitgevonden. Hierdoor lever je niet al te veel ruimte in, maar krijg je wel het realistische effect van een stenen wand.

steenstrips