Waar moet je aan denken bij het nemen van een hond in huis?

Honden zijn een van de meest trouwe huisdieren zijn heerlijk om mee te knuffelen. Daarnaast zijn ze altijd blij om je weer te zien. Er zijn zoveel soorten rassen, met allemaal een eigen persoonlijkheid. Als je dus overweegt om een hond te nemen, dan is er vast een hond die bij je past. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je over na moet denken als je van plan bent om een hond te nemen.

Allergieën

Er zijn in Nederland best wel veel mensen die een allergie voor honden en katten hebben. Echter is het niet zo dat als je allergisch bent voor honden, je geen hond meer kan nemen. Ten eerste zijn er veel medicijnen die goed kunnen helpen bij een allergie. Medicijnen hebben altijd bijwerkingen en moet je iedere dag nemen, dus dat dat kan een nadeel zijn. Maar er zijn ook een aantal hondenrassen, waarbij de honden nauwelijks haren verliezen. Hierdoor zul je nauwelijks last hebben van je allergieën, waardoor je toch een hond kan nemen. Hondenrassen die geen haren verliezen zijn bijvoorbeeld poedels, maltezers en chihuahuas.

Het uitlaten van honden

Honden moeten minimaal 2 keer per dag uitgelaten worden. Voor grotere honden geldt dat ze langer uitgelaten moeten worden dan kleinere honden. De grotere honden rennen met gemak een uur in de ochtend en in de middag gerust nog een keer. Als je dus overweegt om een hond te kiezen, moet je er rekening mee houden dat een hond veel van je tijd vergt. De hond moet altijd uitgelaten worden, ook al regent het keihard of heb je er even geen zin in.

Gezelschapsdieren

De meeste honden vinden het fijn om onder de mensen te zijn. Ze houden er niet van om de hele dag alleen gelaten te worden. Een hond nemen als je zelf veel werkt in de week en eigenlijk niet zoveel tijd voor hem/haar hebt, is misschien geen verstandige keuze. Echter zijn er ook hondenuitlaters. Zij komen de hond op een bepaald tijdstip ophalen en gaan dan met hem wandelen of andere leuke dingen doen. Op de manier is het dan dus toch mogelijk op een goede manier voor de hond te kunnen zorgen.

Wat heeft een hond allemaal nodig?

Een hond heeft natuurlijk ook dingen nodig. Honden moeten natuurlijk gevoerd worden. Hiervoor heb je bijvoorbeeld een etensbak en een drinkbak nodig. Verder vinden honden het vaak leuk om te spelen. Een tennisbal of een speeltje met een geluidje erin, vinden ze bijvoorbeeld leuk. Daarnaast hebben honden ook een hondenmand nodig om lekker in te liggen en in te slapen.