Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbed?

Je koopt wellicht niet al te vaak een nieuw dekbed. Het is dus ook niet vreemd dat je misschien totaal geen idee hebt waar je eigenlijk op moet letten als je er één gaat aanschaffen. Sterker nog, misschien wist je wel geeneens dat er verschillen zijn tussen de dekbedden die je kunt kopen. Dan is het goed om te weten wat de belangrijkste factoren zijn om een goed dekbed voor jezelf te vinden. Let daarom op een aantal zaken.

De soort vulling
Dekbedden zijn gevuld met verschillende soorten materialen. Het hangt ervan af wat voor soort slaper jij bent welke vulling het best bij je past. Beweeg je veel in je slaap? Dan is het lichte dons waarschijnlijk de beste optie. Heb je last van allergieën, bijvoorbeeld voor huismijt? Dan is een synthetisch gevuld dekbed de betere oplossing. Tot slot is er ook nog het warme wol. Dit is dus het eerste waar je op moet letten als je een nieuw dekbed gaat aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld waar je oude dekbed mee gevuld is.

De vakken
Een dekbed is altijd verdeeld in vakken. Daar is een reden voor. De vulling moet immers zo veel als mogelijk op zijn plaats blijven zitten. Daarom worden de vakken dichtgemaakt. Desondanks kan de vulling toch een beetje gaan schuiven. Kijk daarom altijd naar de oppervlakte van de vakken. Hoe kleiner de vakjes gemaakt zijn, hoe beter je vulling verspreid zal blijven. Wat dus weer zorgt dat je meer warm blijft eronder. Vooral bij een donzen vulling is dit van groot belang. Dons schuift het meest van allemaal.

Het reinigen
Tot slot is het belangrijk om te weten hoe je het dekbed moet reinigen. Je moet immers ook aan de hygiëne denken. Zeker wanneer je met allergieën kampt. Kijk bijvoorbeeld of hij in de wasmachine kan en of hij daar ook in past. Let ook op hoe je hem moet drogen. Mogelijk is het een goede oplossing om een dekbed te kiezen dat uit twee delen bestaat, zo kun je ze na elkaar wassen en heb je toch bescherming tegen de kou ’s nachts.