De mogelijkheden met douglashout in je tuin

Een tuin moet een plek van ontspanning zijn. Om een tuin mooi af te werken kun je mooi hout gebruiken. Dat kun je bijvoorbeeld doen met douglas hout. Deze houtsoort is breed inzetbaar voor allerlei onderdelen in de tuin. Je koopt het vaak in de vorm van palen, planken of platen en gebruikt het vervolgens om er zelf mee te bouwen. Daardoor kun je het ook op zo veel verschillende manieren toepassen in je tuin.

Voor een schutting of afscheiding
De toepassing die misschien wel het meest voor de hand ligt, is het gebruik voor een schutting of afscheiding. Er zijn dan ook specifieke schuttingplanken en schuttingpalen leverbaar. Deze hebben dan afgeronde hoeken zodat zij er mooi uitzien en direct te gebruiken zijn. Daarmee kan je een goede en stevige schutting voor buiten neerzetten. Deze kan met groot gemak enkele jaren blijven meegaan nadat je hem plaatst. Het tuinhout is immers goed bestand tegen de buitenomstandigheden. Daarnaast is er nog een groot voordeel. De schuttingpalen zijn namelijk ook zeer geschikt voor andere doeleinden.

Overkappingen en andere bouwwerken
De schuttingpalen zijn ook zeer geschikt om te gebruiken voor het geraamte van een overkapping of een ander bouwwerk. In dat geval kunnen bijvoorbeeld ook terras- of vloerdelen van douglashout goed van pas komen. Daarmee kun je dan bijvoorbeeld een mooie veranda maken in je tuin. Maak je alleen een overkapping? Dan is deze bijvoorbeeld geschikt om een motor droog onder weg te zetten. Met zwaardere balken en planken voor de dakdelen kun je zo dus een heel gebouw optrekken waaronder je veilig allerlei spullen kunt bewaren of zelf lekker kunt gaan zitten om te ontspannen.

Een blokhut
Er is ook douglashout beschikbaar met een blokhutprofiel daarin. Dit betekent dus automatisch ook dat je er mooie blokhutten mee kunt bouwen. Of andere gebouwen natuurlijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schuur. De houtdelen hebben een zogenaamd mannetjes en vrouwtjesdeel waardoor ze gemakkelijk in elkaar te schuiven zijn. Bovendien is het daardoor extra stabiel. Zo maak je met het hout dus een bouwwerk dat goed geïsoleerd kan worden en goed afsluitend werkt. Je trekt op deze manier hele wanden op. Die kunnen zo lang en zo hoog zijn als je zelf wenst. Je kunt dus hele bewoonbare gebouwen maken.