Muizen in huis! Hoe kom ik van ze af?

Helaas hebben veel mensen zo nu en dan te maken met een ware muizenplaag. Het is vaak al een raadsel hoe de muizen binnen komen en het lijkt soms wel onmogelijk om weer van de dieren af te komen. Toch zijn er wel enkele maatregelen te treffen om ten eerste de aanwezigheid van muizen in te perken, en ten tweede weer van muizen af te komen wanneer je er last van hebt.

Hoe voorkom ik dat muizen in huis komen?

Het is natuurlijk het beste om te voorkomen dat muizen Ć¼berhaupt in huis komen; je hoeft ze dan immers ook niet meer te verdrijven. Maar hoe doe je dat dan?

Allereerst is het goed om te zorgen dat zoveel mogelijk gaten en kieren in de muren gedicht worden. Muren zijn heel kleine diertjes die door de allerkleinste gaten kunnen klimmen, dus zorg dat die gaten gedicht worden. Muizen kunnen niet door muren heen, dus als u last hebt van muizen, betekent dit dat ze ook op een of andere manier binnen zijn gekomen. Het is zaak om die toegang te blokkeren.

Muizen bestrijden

Vervolgens is het zaak om de muizen die op dit moment in de woning zijn, te bestrijden. Doe dit echter pas wanneer u zeker weet dat de muizen niet meer binnen kunnen komen; anders is het immers dweilen met de kraan open.

Er zijn diverse manieren om muizen te bestrijden. Doorgaans wordt er gekozen voor het bestrijden van muizen middels het plaatsen van vallen. De muis loopt letterlijk in de val, de val slaat dicht en de muis is dood.

Er kunnen echter redenen zijn om niet voor een muizenval te kiezen. De vallen moeten regelmatig gecontroleerd worden om te voorkomen dat er maden gaan groeien in de dode dieren, het is toch wel een beetje zielig voor de muizen en de muizen die niet in de val lopen, zullen ook niet dood gaan. Het kan daarom voorkomen dat u liever voor een andere manier kiest; bijvoorbeeld voor een val voor levende muizen, het plaatsen van muizengif of door een kat in te schakelen.

Bron: De ultieme gids om muizen te bestrijden