Musea in Londen

Even een keer iets anders als normaal. Deze keer leuke musea in Londen. Londen is een echte wereldstad. De stad is al jaren een populaire bestemming voor een stedentrip. De stad is gemakkelijk te herkenning door de eigenzinnigheid en unieke cultuur. Er is dag en nacht wel iets te doen. Het leuke aan de musea in Londen is dat er veel gratis zijn. De grootste musea worden door de overheid gesubsidieerd waardoor er geen entree voor gevraagd wordt.

Natural History Museum

Het Natural History Museum is een van de grootste natuurhistorische musea in de wereld. Het gebouw zelf is prachtig en werkelijk waar gigantisch. Naast het gebouw zelf is het museum vooral bekend om de tentoonstelling van dinosaurusskeletten. Het museum is ook leuk om naartoe te gaan met kinderen. Het museum heeft ongeveer 80 miljoen items in hun bezit. Deze items zijn verdeeld over vijf verschillende collecties: botanie (plantkunde), entomologie (insectenkunde), mineralogie (delfstofkunde), paleontologie (aardekunde) en zoölogie (dierenkunde).

Natural History Museum

Science Museum

Het Science Museum is een wetenschappelijk museum. Het museum wil graag de bezoeker laten zien en ervaren wat er de afgelopen 300 jaar in de wetenschappelijke wereld is gebeurd. Ook dit museum is leuk voor kinderen.

Victoria and Alber Museum

Het Victoria and Alber Museum is een museum met een verzameling aan toegepast kunst. Dit gaat van industriële vormgeving tot een verzameling korsetten. Elk jaar zijn er verschillende tentoonstellingen naast de vaste tentoonstellingen.

National Gallary

Het National Gallery is een museum voor schilderkunst. Het museum ligt aan het Trafalgar Square. Het museum heeft een erg complete collectie van West-Europese schilderkunst uit de periode 1250 tot 1900. Zelfs als je het museum niet in wil is het gebouw zelf een bezoekje waard.National galary museum

National Maritime Museum

Het National Maritime Museum ligt in het stadsdeel Greenwich. Het museum is het nationale scheepvaartmuseum van Groot-Brittannië. Er zijn meer dan twee miljoen stukken in het museum.

Naast de grote gratis musea van hierboven zijn er ook een aantal hele leuke waar er wel entree betaald voor moet worden.

Madame Tussauds Londen

Het Madame Tussauds Londen is vergelijkbaar met die in Nederland. Dit wassenbeeldenmuseum heeft alleen veel meer beelden en natuurlijk ook anderen als hier in Nederland. Het museum in Londen is wereldwijd bekend en zeker een bezoekje waard.

Catroon Museum

Fan van stripverhalen en stripfiguren? Dan moet je echt in het Cartoon Museum zijn geweest. Het museum heeft alles. Van de moderne verhalen tot hele oude. Dat maakt het museum geschikt voor kinderen en volwassenen.

Sherlock Holmes Museum

Ben je meer een fan van Sherlock Holmes dan is het Sherlock Holmes Museum echt iets voor jou. Er is alles aan gedaan om dit museum zo te krijgen dat het lijkt alsof Sherlock Holmes en Dokter Watson echt hebben bestaan. Het adres is Baker Street 221B zoals in de verhalen. Eigenlijk heeft het museum het nummer 239 maar met speciale toestemming is dit veranderd.

In Londen zijn 232 andere musea dus er zit altijd wel iets bij naar jouw smaak.

Vervoer

Door de grote van Londen liggen de musea een eindje uit elkaar. Verstandig is om van te voren na te denken over vervoer. Een goede tip is om een Londen Travelcard te kopen. Hiermee kun je 1 of 7 dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer binnen de zone van de Travelcard. Deze is gemakkelijk te bestellen via Visitbritain.