Nieuw bed kopen? Let op deze 5 belangrijke dingen voor slaapcomfort

Nieuw bed kopen Let op deze 5 belangrijke dingen voor slaapcomfort
Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je meer tijd zal doorbrengen dan op bed. Hooguit een bureaustoel op kantoor die deze strijd aandurft. Het is dus net als bij die stoel ook voor je bed van groot belang dat er veel comfort ervaren wordt. Let daarom op deze 5 belangrijke dingen.

1. Het juiste matras

Om te beginnen moet het liggen zelf comfortabel zijn. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je het matras niet te zacht, maar zeker ook niet te hard moet kiezen. Dit voorkomt bijvoorbeeld veel spanningspijnen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende opties te onderscheiden. Elke optie heeft voor- en nadelen.

2. Het juiste kussen

Ook het kussen moet zacht, maar niet te zacht zijn. Een kussen moet immers vooral ondersteuning bieden. Wanneer het te zacht is zak je erin weg, wanneer het te hard is, is er geen steun. Je kussen goed onderhouden door goed op te schudden is bovendien ook zeer belangrijk. Koop een kussen tegelijk met je bed.

3. Stabiliteit

Sommige bedden zijn helemaal niet zo stabiel. Het spreekt bijna voor zich dat dit dus ook niet heel erg lekker zal liggen. Het is altijd belangrijk om er goed op te letten dat een bed goed stevig op de grond staat en dat deze goed bestand is tegen het draaien en keren dat je ’s nachts doet.

4. Het formaat

Ook het juiste formaat van een bed is van belang. Wanneer je samen slaapt kan het bijvoorbeeld weleens veel handiger zijn om twee eenpersoonsbedden tegen elkaar te schuiven dan om voor één tweepersoonsbed te gaan. Dit kan immers veel onderlinge strijd schelen. Zeker ook wanneer je voor eenpersoonsdekbedden bij de bedden kiest.

5. Functies

Het is wel zo fijn als een bed ook alle kanten op kan. Door de optimale houding te kunnen instellen wordt meer comfort ervaren. Daardoor kan er beter op geslapen worden en zal er meer nachtrust worden ervaren. Alle reden om hier dus veel aandacht aan te besteden. Vooral ondersteuning in de rug is gewenst.