Nieuwe trend: vloerkleden steeds vaker vintage look

Nieuwe trend vloerkleden steeds vaker vintage look
Vloerkleden sieren al eeuwen de vloeren van woningen, kastelen of landhuizen. Het geeft een stijlvolle en klassieke uitstraling aan de inrichting van je woning. Je kunt hiermee een deel van de vloer in woonruimte, hal of slaapkamer bedekken. Dit geeft een extra aanvulling op de uitstraling van je woning en je kunt hier heel gericht een specifieke sfeer mee creëren. Tegenwoordig is er een nieuwe trend in opkomst, waarbij vloerkleden steeds vaker een vintage look dienen te hebben. Maar wat maakt een vloerkleed precies vintage en waarom is dit een trend die steeds populairder wordt.

Vintage vloerkleden

In de interieurwereld vind je steeds meer de behoefte om de vintage look terug in het ontwerp te brengen. Steeds meer elementen uit eerdere perioden vinden zo een comeback in het moderne design van inrichtingen en zijn goed te combineren met moderne stijlen. Vintage vloerkleden zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleurrijke patronen en designs. Hiermee kun je een duidelijk statement maken in verschillende interieurstijlen. Vaak worden delen van oude tapijten verweven met nieuwe elementen, waardoor elk tapijt een eigen uniek verhaal vertelt. Dit maakt vintage zo’n aantrekkelijke keuze, omdat het oude invloeden en verhalen van eerdere periodes meebrengt naar het heden en je zo verbonden raakt met de geschiedenis die het vloerkleed in zich draagt.

Diverse stijlen

Vloerkleden met een vintage look zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoering. Je kunt hierbij kiezen tussen klassiek, retro, antiek of authentiek. Elk biedt een eigen uitstraling waarmee je een kamer kunt stijlen en een gewenste sfeer kunt realiseren. Je kunt kiezen uit diverse patronen en kleurstellingen, zodat er altijd wel een vloerkleed tussen zit dat precies past in het interieur van je woning. Kies voor blokpatroon, lijnen of patchwork, waarbij de kleuren door elkaar gemengd een apart en uniek motief vormen. De vintage look zorgt ervoor dat het lijkt alsof een vloerkleed al heel lang in gebruik is, terwijl je gewoon kunt genieten van nieuw materiaal en dus kunt vertrouwen op een schoon textiel.

Vintage look met modern combineren

Een vloerkleed met een vintage look is te gebruiken in alle typen designs. Of je nu modern kiest, klassiek of chique en stijlvol, een vintage vloerkleed zal in alle interieurs een unieke stempel drukken. Modern wordt hierdoor verzacht en tegelijkertijd een wat stijlvoller tintje geven, terwijl een klassieke inrichting juist een stoerder randje kan krijgen door een vintage vloerkleed hierin te plaatsen.

Eyecatcher

Door een vloerkleed met een vintage look te plaatsen in je interieur, geef je deze een waar blikvanger. Alle aandacht zal gelijk naar het vloerkleed gaan en mensen zullen geïnteresseerd zijn in het verhaal dat eraan vast zit. Zo heb je gelijk gespreksstof en maak je indruk op gasten. Een ideale reden om een vintage vloerkleed in je woning te plaatsen.