Ondanks de koude maanden besparen op je energiekosten

De herfst heeft haar intreden gedaan en dat betekend dat we ons weer kunnen opmaken voor dagen vol regen, wind en temperaturen welke flink naar beneden gaan. Niets lekkerder dan thuiskomen in een heerlijk warme kamer waar je weer helemaal op temperatuur kan komen. De wintermaanden zijn dan ook de duurste energiemaanden, maar hoe zorg je er toch voor om zo veel mogelijk op je energiekosten te besparen?

Verwarming bewust gebruiken

Het grootste deel van de kosten gaat naar de verwarming. Hoewel sommige misschien zullen denken dat het komt door alle extra verlichting voor bijvoorbeeld de kerst enz is de grootste kostenpost toch echt de verwarming. Bewust omgaan met je verwarming is daarom verstandig en met een aantal simpele tips kan je al gauw tientalle tot honderden euro’s per jaar besparen. Door bijvoorbeeld tussendeuren te sluiten kan en alleen de kamer te verwarmen waar je aanwezig bent, bespaar je al 190 euro per jaar! Ga je naar bed? Zet je verwarming dan terug naar 15 graden hierdoor kan je nog eens 80 euro per jaar besparen. En doe je dit nog eens als je niet thuis bent dan kan je nog eens 130 euro besparen! Gebruik een extra deken in je slaapkamer en laat de kachel uit en bespaar nog eens 60 euro. We hoeven je niet te vertellen dat besparen op je verwarming zeker mogelijk is?

Overstappen van energieleverancier

Je kan besparen op je energiekosten door minder energie te verbruiken, maar ook door te profiteren van de goedkoopste energieleverancier. Jaarlijks overstappen van energieleverancier kan namelijk al gauw honderden euro’s per jaar besparen en dit kan al met enkele minuten geregeld zijn. Zo hoef jij je alleen maar aan te melden bij een nieuwe energieleverancier met hoge welkomstkorting en actietarief en regelen zij de gehele overstap. Wist je dat je zelfs na het aanmelden 14 dagen bedenktijd hebt?

Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen

Vrouwen vinden het vaak romantisch en gezellig. Terwijl mannen er niet al te veel mee hebben. Toch zijn kaarsen een leuke manier om toch de nodige centjes te besparen. Steek je meerdere kaarsen aan dan kan je lichten uit zetten en produceer je vrijveel warmte. Hierdoor kan de verwarming ook een graadje of 2 naar beneden en dat scheelt een stuk. Los van de besparing is het natuurlijk wel super gezellig en hoort het bij deze tijd van het jaar!