Onverwachte problemen tijdens het verhuizen

Veel verhuizingen gaan helemaal goed. Goed in de zin van; alles wordt netjes van A naar B gebracht en er zijn geen ongelukken gebeurd. Heel fijn! Maar dit geldt zeker niet voor iedere verhuizing. Er worden toch regelmatig kleine foutjes gemaakt waardoor er qua tijd en financiën op achteruit wordt gegaan. Vanuit onze ervaring hebben wij een aantal verhuisproblemen op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en pak ze voor het gemak er nog even bij voordat je op pad gaat. Zo ben je écht op alles voorbereid.

Parkeren in een drukke stad

Al ga je naar het centrum van een stad als Amsterdam verhuizen is het wel zo fijn om te weten waar je precies mag parkeren. Dit lijkt logisch, maar het komt toch zeker ook voor dat er vanuit gegaan wordt dat de verhuiswagen voor een langere tijd op een bepaalde plek mag staan. En als dit niet het geval is, dan is het toch best wel een grote taak om heen en weer te lopen met meubels.

De sleutels op tijd krijgen

Stel je voor, je hebt een geheel verhuisteam ingeschakeld om mee te helpen tijdens de verhuizing en alles is klaar voor de grote dag. Behalve de sleutels van het nieuwe huis, die toch niet op de grote dag in bezit kunnen zijn. Het is een kleine tip, maar zorg ervoor dat je deze zeker weten kunt ophalen, of in bezit hebt voor je de verhuisdatum bepaalt.

Ruimte tekort in de verhuiswagen

Let extra goed op bij het bestellen van de verhuiswagen of al je te verhuizen spullen wel allemaal in de wagen passen. Het zal niet de eerste keer zijn dat er toch nog een keer heen en weer gereden moet worden. En met een lange afstand is dit niet ideaal.

Emotionele tegenwerking

Er wordt vaak gedacht dat kinderen met gemak en zonder problemen mee verhuizen. Het is immers ook een leuke, spannende gebeurtenis! Maar houd er rekening mee dat het voor sommige kinderen een emotionele onderneming kan zijn en dat een huilbui (of erger) van kinderen nog best wel voor wat vertraging kan zorgen.